Homenatge als comerciants de la Rambla

El mosaic de Joan Miró al pla de la Boqueria ha estat l'escenari d’un acte de reconeixement i agraïment als treballadors i les treballadores dels comerços de la Rambla, que van obrir les portes dels seus establiments la tarda del 17 d’agost per acollir les persones que es trobaven al carrer.

11/10/2017 20:15h

Redacció

Floristes, quiosquers, botiguers, dependents i personal de seguretat, entre altres, han estat els protagonistes de l’acte d’agraïment. S’ha projectat un vídeo testimonial en què els comerciants expliquen de primera mà la part més humana dels fets del 17 d’agost.

Alguns dels comerciants que van viure l’atemptat han pujat a l’escenari i han explicat la seva experiència. Van convidar a entrar als seus establiments els vianants que es trobaven a la Rambla i que necessitaven un espai per sentir-se refugiats i molts els van convidar a prendre alguna cosa. Al llarg de les hores els dependents van donar diverses mostres de suport a les persones i van informar, en la mesura del possible, del que anava passant, especialment als estrangers que no tenien telèfons mòbils actius. Les botigues no van aixecar la persiana de nou fins entrada la nit, aleshores la gent ja va poder marxar.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha felicitat els comerciants per la seva solidaritat i cooperació. “Si alguna cosa ens va donar fortalesa, va ser la resposta de la gent”, ha manifestat. I ha afegit: “Amb la vostra actitud exemplar heu fet que la ciutat se senti segura.”

L’acte ha conclòs amb l’actuació de la cantant de jazz Rita Payés, i els assistents s’han emportat una flor, símbol dels locals de floristes de la Rambla.