Johan Cruyff, Medalla d'Or pòstuma al mèrit esportiu

10/11/2016 20:20h

Max Ledo

L’Ajuntament de Barcelona ha lliurat avui la Medalla d’Or pòstuma al mèrit esportiu a Johan Cruyff, un reconeixement que en distingeix la figura i l’aportació a la ciutat i l’esport.

Johan Cruyff (Amsterdam, 1947 – Barcelona, 2016), va morir el mes de març a la capital catalana després de lluitar contra un càncer que finalment no va poder superar. L’holandès va ser jugador i entrenador del Barça, va aconseguir nombrosos èxits i una influència en el club i en la ciutat reconeguda arreu del planeta.

Per aquest motiu, l’Ajuntament ha lliurat a la família, en honor seu, la Medalla d’Or pòstuma al mèrit esportiu davant d’un Saló de Cent ple a vessar. L’alcaldessa, que ha presidit l’acte, ha descrit Cruyff com “una persona carismàtica, compromesa, valenta i visionària”, i ha destacat la seva visió del futbol “com una eina inclusiva molt poderosa i la seva condició com a defensor de la universalització i com a entusiasta del foment de l’esport de base”.

També ha recordat que va ser Johan Cruyff la persona que va canviar la concepció del joc amb la manera revolucionària que tenia de fer futbol i ha reconegut la tasca que va dur a terme, i que segueix vigent, a través de la Fundació Cruyff d’impulsar projectes esportius per a infants amb discapacitat.