La Mercè, diversa i participativa, arriba a més barris

07/09/2016 17:20h

Redacció

La Mercè d’enguany s’estén a més barris i el parc de la Trinitat, la Fabra i Coats i La Caldera s’uneixen a la festa. Alhora, la plaça de Catalunya serà l’epicentre de la riquesa associativa de la ciutat, amb una representació de 200 entitats, 3 escenaris i més de 200 activitats.

La festa major de la ciutat, la Mercè, és aquest any més curta, del 22 al 25 de setembre, però també és més intensa. La programació inclou tota la cultura popular barcelonina al centre i tres espais més descentralitzats, a Sant Andreu i les Corts, amb l’objectiu que tothom participi en la festa. El parc de la Trinitat serà un dels escenaris del Mercè Arts de Carrer (MAC), amb una programació molt completa durant el cap de setmana. Al recinte de la Fabra i Coats també es podran veure espectacles del festival MAC i concerts del Mercè Música. L’espai de creació La Caldera, a les Corts, oferirà la possibilitat de seguir el pregó en directe, entre altres activitats programades.

París, ciutat convidada

La ciutat de la llum, París, es la convidada d’enguany a la Mercè i hi serà present amb una selecció d’artistes de carrer, acròbates, músics i talleristes. Entre els artistes parisencs que hi participaran destaca Olivier Grossetête, que convida la ciutadania a participar en grans construccions de cartró. El parc de la Ciutadella és la seu de la ciutat convidada, i s’hi exhibirà, per exemple, la instal·lació Nuage, un núvol suspès en l’aire.

Associa’t a la festa!

El teixit associatiu de la ciutat es reunirà durant el cap de setmana a la plaça de Catalunya. La trobada s’anomena “Associa’t a la festa!” i hi participaran 200 entitats, que oferiran una proposta lúdica i festiva. Donaran a conèixer la seva acció comunitària a través de 3 escenaris i més de 200 activitats.

Mercè Arts de Carrer

Els artistes de carrer, barcelonins i vinguts d’arreu, mostraran el seu talent al Mercè Arts de Carrer. Els espectacles es distribuiran per diversos indrets de la ciutat, i hi ha propostes noves en totes les disciplines artístiques: entre altres, el Castell de Montjuïc estarà dedicat al circ, la Fabra i Coats mostrarà les propostes més tecnològiques i el parc de la Trinitat serà l’espai per a les noves cultures urbanes.

Podeu consultar tot el programa complet de la Mercè en aquest web. També podeu descarregar-vos l’aplicació al mòbil, en suport Android i iOS.