La UNESCO reconeix Barcelona com a Ciutat de la Literatura

11/12/2015 15:52h

Redacció

Barcelona forma part des d’aquest divendres, 11 de desembre, de la Xarxa de Ciutats Creatives UNESCO com a Ciutat de la Literatura. El dossier presentat el 15 de juliol ha superat l’avaluació de les ciutats de la xarxa, dels experts i de la Direcció General de la UNESCO.

El grup de Ciutats de la Literatura constitueix una de les seccions de la Xarxa de Ciutats Creatives UNESCO, formada per 116 ciutats en les disciplines de cinema, música, arts digitals, gastronomia, disseny i artesania. Dins de la xarxa es duen a terme projectes multidisciplinaris.

Com a Ciutat de la Literatura UNESCO, Barcelona posarà les lletres en un punt central a través de diversos projectes i programes. Aquesta designació implica un reconeixement mundial al sector literari de Barcelona com a estímul creatiu de la ciutat. Barcelona es fixarà els objectius de promocionar el treball dels escriptors, epicentre de la creació literària, així com de donar suport a la tasca de llibreters, d’editors i de traductors. També seguirà treballant en la línia de valorar les biblioteques com a prescriptores culturals i impulsarà la visibilització del patrimoni literari en l’espai urbà.

Barcelona ha centrat la seva candidatura en la diversitat i la riquesa del seu patrimoni literari en 2 llengües, en la potència internacional de la seva capitalitat editorial, en la tasca dinàmica dels actors implicats en la promoció de la lectura i de l’educació literària i, molt especialment, en la capacitat festiva i popular de viure la literatura, la qual es materialitza en la festivitat de Sant Jordi, una festa que, precisament aquest any 2015, fa 20 anys que va inspirar la UNESCO perquè designés el dia 23 d’abril Dia Mundial del Llibre i dels Drets d’Autor. Per al 2016 ja té diversos projectes previstos.

Més informació