Les Beques Mercabarna impulsen l’ocupació

17/02/2017 14:08h

Redacció

Un 74% dels participants del programa Beques Mercabarna han aconseguit feina en les empreses en què van fer el període de sis mesos de pràctiques. Aquests ajuts econòmics que van començar el 2014 fomenten l’ocupació per a dos col·lectius amb dificultats d’inserció laboral: les persones aturades i els joves universitaris que s’acaben de titular en estudis relacionats amb el sector agroalimentari. De cara al 2017, s’incrementa la dotació pressupostària del programa i s’obre a nous perfils professionals per adaptar-se a les necessitats de les 700 empreses situades al recinte.

Des d’enguany i a més de les persones que acabin els cursos ocupacionals que imparteix Mercabarna, podran participar en el programa de beques les persones amb els perfils següents:

  • Graduats universitaris d’Enginyeria Alimentària, Agrícola, Ambiental i del Paisatge i de Sistemes Biològics de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB), de la Universitat Politècnica de Catalunya.
  • Graduats universitaris de Negocis i Màrqueting Internacional de l’Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI) de la Universitat Pompeu Fabra.
  • Persones que hagin acabat els estudis de Direcció de Comerç i Distribució en l’Escola Superior de Comerç i Distribució (ESCODI), de la Universitat de Barcelona.
  • Tècnics superiors d’Administració i Finances de l’Escola d’Administració, Comerç i Turisme de Barcelona (ECAT) – Institut Lluïsa Cura.

La regidora de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín, explica que amb les beques “tothom surt guanyant: les persones desocupades, perquè aconsegueixen un ofici amb força demanda laboral; les persones que s’acaben de titular, perquè tindran una primera contractació amb una garantia de qualitat dins del sector alimentari, i les pimes de Mercabarna, perquè podran incorporar treballadors formats durant sis mesos i veure si s’adapten a la companyia”.