L'impost turístic servirà per millorar la mobilitat entorn la Sagrada Família

23/05/2016 11:50h

Districte Eixample

L’Ajuntament de Barcelona destinarà 1,8 milions d’euros provinents de l’impost turístic per recuperar l’ús ciutadà dels espais més visitats, gestionar el fenomen turístic i posar en valor nous punts d’interès i productes dels districtes i dels barris. També es potenciarà la figura dels agents cívics.

Al districte de l’Eixample es preveu alliberar espai a les voreres als voltants de la Sagrada Família per millorar la mobilitat dels vianants a l’entorn de la basílica. Entre les actuacions previstes, es farà una prova pilot per eliminar el carril d’estacionament de vehicles als voltants del temple expiatori.

El projecte, que depèn de la Comissió Tècnica de Terrasses, consisteix en reubicar els vetlladors dels bars i restaurants en una plataforma elevada al lloc que ara ocupa la zona d’aparcament de cotxes. El lloc també l’ocuparan les zones d’aparcament per a motos i els contenidors d’escombraries. Aquesta actuació es durà a terme en dues fases, primer al carrer Marina (cantó Besòs, entre Mallorca i Diagonal) i en una segona fase al carrer Sardenya (a totes dues voreres, també entre Mallorca i Diagonal). La prova pilot està previst que comenci, en la primera fase, abans de l’estiu i es pugui completar abans d’acabar l’any.

Més presència d’agents cívics

Les mesures inclouen actuacions per consolidar la figura dels agents cívics, principalment, a l’Eixample i Ciutat Vella. Un equip de quaranta persones informarà als residents i als turistes sobre les normes de convivència i vetllarà per evitar les aglomeracions en l’espai públic a zones amb una forta massificació turística. Aquest estiu es reforçarà la seva presència als entorns de la basílica de la Sagrada Família.

El regidor d’Ocupació, Empresa, Turisme i Comerç, Agustí Colom, ha explicat que l’objectiu és “millorar la gestió dels espais públics on hi ha més concentració de turistes i, a més, compensar la pressió turística diversificant el turisme cap a espais que, fins ara, no estaven dins dels circuits turístics.