Més transport públic, una ciutat més ben connectada

El desplegament de les quatre noves línies D40, V5, V29 i V31 reforça la connexió entre barris i fomenta l'ús d'un transport públic més ràpid, eficient i fàcil d'utilitzar, a favor d'una ciutat que prioritza la salut i el benestar de les persones. També hi haurà modificacions en vuit línies de la ciutat i se'n crearan dues de noves convencionals, la 136 i la 191.

25/10/2017 18:57h

Redacció

L’ampliació de la nova xarxa de bus, que entrarà en funcionament el 13 de novembre, uneix barris que fins ara no estaven connectats, apropa als ciutadans els serveis que més necessiten, com hospitals, CAP i altres equipaments municipals, i incideix en l’objectiu de teixir una xarxa de bus que permeti travessar la ciutat amb recorreguts més racionals i eficients.

Amb les noves línies, els ciutadans podran desplaçar-se directament de Roquetes a la plaça d’Espanya (D40), de Pedralbes al Port (V5), de Roquetes a Diagonal Mar (V29) i de Trinitat Vella a la Mar Bella (V31). També es posaran en marxa dues línies convencionals, la 136 i la 191, i es modificarà el recorregut de vuit línies de la ciutat.

El desplegament anirà acompanyat d’una remodelació de la infraestructura. Es construiran 19 quilòmetres més de carril bus, es millorarà la senyalització, es reformaran paviments i voreres per fer més accessibles les parades i s’adaptaran els xamfrans per garantir la seguretat dels girs. “El transport públic no s’atura i, per garantir-ne la qualitat, l’autobús ha de tenir la prioritat a la calçada davant dels altres mitjans de transport”, ha remarcat la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal.

Més informació, perquè desplaçar-se sigui més fàcil

Un total de 110 informadors atendran els usuaris del 2 al 25 de novembre en busos, parades i equipaments municipals, com ara hospitals, CAP o casals de gent gran, perquè l’adaptació als canvis sigui el més fàcil possible.  A més, tota la informació sobre les noves línies i recorreguts, i les línies convencionals modificades, està disponible en fullets i cartells i a la nova web de la nova xarxa de bus.

La remodelació del servei d’autobús s’acabarà a finals del 2018, quan s’hagin posat en funcionament el total de 28 línies de la nova xarxa de bus. Aquestes, més les 43 línies convencionals i les 27 línies de bus  de barri, completaran una xarxa de 98 línies.

El disseny de la nova xarxa de bus ha estat precedit d’un procés participatiu amb els veïns i les veïnes. Hi ha hagut un total de 29 sessions informatives i de debat amb 1.750 participants d’on han sorgit 384 propostes. Els ciutadans també han aportat un centenar d’idees a través de la plataforma Decidim.Barcelona.

Més informació