Neix la Taula Lluís Domènech i Montaner

Els municipis de Barcelona, Reus i Canet de Mar, el Centre d’Estudis Domènech i Montaner i la Fundació Domènech i Montaner constitueixen un nou espai per difondre el llegat de l’arquitecte modernista barceloní amb diversos esdeveniments i activitats. Entre les seves obres destaquen l’Hospital de Sant Pau o el Palau de la Música Catalana, Patrimoni de la Humanitat.

07/09/2017 17:42h

Redacció

La Taula, impulsada per l’Institut Municipal de Paisatge Urbà, fomentarà l’estudi i divulgació de la vida i obra de l’arquitecte modernista barceloní, nascut l’any 1850, amb diverses accions específiques. Entre d’altres, preveu establir el 27 de desembre, data del seu naixement, com el Dia Domènech i Montaner, i treballar en la celebració de l’Any Domènech i Montaner el 2023, coincidint amb el centenari de la seva mort. A més, es crearà la Ruta Domènech i Montaner per promoure el turisme local relacionat amb l’arquitecte, hi haurà un simposi biennal i itinerant que se celebrarà a Barcelona l’any 2021, i s’acostarà els nens la seva obra amb activitats coordinades amb les escoles.

“El valor de l’arquitectura a les ciutats és la seva capacitat de generar identitat urbana. És vital la seva difusió i reconeixement”, ha reivindicat Daniel Mòdol, regidor d’Arquitectura, Patrimoni i Paisatge Urbà.

Lluís Domènech i Montaner és un dels principals representants del modernisme català. Com a obres més destacades a la ciutat hi ha l’Hospital de Sant Pau i el Palau de la Música Catalana, Patrimoni de la Humanitat, el Castell dels Tres Dragons o la Casa Fuster, entre d’altres. El seu llegat arriba a altres localitats, per exemple Reus, amb edificis com la Casa Navàs, o Canet de Mar, amb l’ampliació del Castell de Santa Florentina.