Nou ascensor inclinat a la Font d'en Fargues

25/02/2017 10:30h

Redacció

Com a resposta a una reivindicació veïnal històrica, d’aquí a un any s’haurà completat la instal·lació d’un ascensor inclinat a la Font d’en Fargues, a Horta-Guinardó, a la davallada de Gallecs, entre els carrers del Trèvol i d’Alt de Pedrell. La inversió serà d’1,1 milions d’euros i les obres començaran al setembre.

Actualment la davallada de Gallecs disposa tan sols de diversos trams d’escales per superar el desnivell existent de 27 metres. Serà el quart ascensor al districte d’Horta-Guinardó, després dels dos del carrer del Telègraf i el del carrer de l’Alguer.

El projecte de millora també inclou la renovació de les escales que hi ha entre aquestes dues vies i la reurbanització de la zona, d’acord amb la normativa actual. Així mateix, se’n renovaran les xarxes de serveis amb la instal·lació d’enllumenat, un sistema de reg i clavegueram nous i se’n remodelaran els espais verds.

L’Ajuntament de Barcelona treballa des de fa anys per millorar les condicions d’accessibilitat als barris amb pendents pronunciats, especialment als districtes de muntanya. L’orografia de la ciutat fa imprescindible millorar-hi les instal·lacions per ajudar els ciutadans a moure’s amb rapidesa i comoditat.

Actualment la ciutat disposa d’una completa i moderna xarxa d’escales mecàniques i ascensors en l’espai públic que permet salvar els desnivells i establir dreceres entre zones allunyades o a les quals és complicat accedir. En total hi ha 85 grups d’escales mecàniques i 44 ascensors, 4 dels quals són inclinats.