Nou Barris crea la ruta del comerç integrador i de proximitat

18/02/2017 11:53h

Cèlia Muns Prats

L’Ajuntament de Barcelona i Pimec Comerç han llançat la Ruta del Comerç Integrador a Nou Barris, un itinerari per deu comerços integrats al districte que contribueixen a construir i unir els barris. Aquesta iniciativa explica en primera persona els testimonis i les experiències de comerciants provinents de diversos orígens que han arrelat el seu negoci al districte i ajuden a millorar-ne la cohesió social.

La ruta passa per deu comerços que s’han integrat al districte i que contribueixen, amb el seu dia a dia, a construir els barris. L’objectiu és posar en relleu aquests establiments perquè tant el veïnat com els visitants de Barcelona puguin gaudir dels trets característics que defineixen aquests establiments. Els deu comerciants, doncs, expliquen la seva arribada al districte, la seva professió, quina ha estat la clau de l’èxit o quines dificultats han trobat i què consideren que aporten al barri al qual pertanyen.

El relat que fan els protagonistes de la ruta permet no només conèixer amb detall els comerços que regenten, sinó també el seu propi testimoni des del punt de vista de la integració, i es demostra així que el comerç de proximitat és el motor de la vida econòmica del districte i una de les vies d’acollida que la ciutat ofereix als nouvinguts des de fa molts anys. La ruta, doncs, és una mostra més del caràcter multicultural i integrador que defineix Nou Barris, i s’emmarca en l’aposta del Districte per una nova orientació de les polítiques comercials basada en la justícia social i en el suport al desenvolupament econòmic.