Nous ajuts per a famílies monoparentals

11/10/2016 22:27h

Districte Les Corts

Les famílies monoparentals, el 94% de les quals estan formades per dones amb fills a càrrec i amb ingressos baixos, i les dones grans i amb diversitat funcional que visquin soles, disposen d’un nou ajut per garantir la cobertura de les necessitats bàsiques.

La renda, de 100 a 250 euros al mes, va destinada a dos col·lectius que presenten un risc alt de vulnerabilitat: famílies monoparentals amb ingressos baixos i dones grans que viuen soles i són perceptores d’una prestació no contributiva.

A Barcelona les llars monoparentals representen el 12,5% del total, i al 94% d’aquestes llars hi ha famílies formades per dones que viuen soles amb un o més fills. Les dones amb una situació econòmica vulnerable són, doncs, més nombroses, i per aquest motiu amb aquesta nova renda es pretén lluitar contra la feminització de la pobresa i posar fi a les diferències econòmiques que existeixen entre homes i dones. En total, es pretén arribar a 5.300 persones.

Segons la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, aquesta renda “és un pas endavant en l’autonomia de les dones i en la reducció de desigualtats”, però ha afegit que aquesta mesura ha d’anar acompanyada d’altres polítiques estructurals per reforçar els serveis públics, la salut o l’educació. Per la seva banda, la regidora de la CUP – Capgirem Barcelona, Maria Rovira, ha explicat: “Aquest suport econòmic aporta seguretat material per pal·liar la invisibilitat que pateixen les dones moltes vegades.”

Amb aquesta renda es vol donar cobertura a necessitats bàsiques com l’alimentació, l’allotjament o el vestir, i serà complementària a la percepció d’altres suports d’inclusió. La mesura, amb un pressupost de 2,6 milions d’euros, és fruit d’un acord entre el Govern municipal i la CUP – Capgirem Barcelona.

Totes les persones potencialment beneficiàries rebran als seus domicilis una tramesa de correu amb la sol·licitud i un sobre de franqueig pagat per tal de facilitar el tràmit sense necessitat de desplaçament. La xarxa de centres de serveis socials disposarà de tota la informació per assessorar la ciutadania interessada en aquest nou ajut.

Més informació