Prorrogat el servei de bus gratuït entre els hospitals del Mar i de l'Esperança

04/03/2017 10:00h

Immaculada Santos

El servei de bus entre l’Hospital del Mar i l’Hospital de l’Esperança continuarà en funcionament fins que s’acabin les obres d’adequació per rehabilitar el Centre Fòrum i ampliar l’Hospital del Mar. Aquest servei es va posar en marxa el gener per minimitzar les dificultats de desplaçament dels pacients dels districtes de Ciutat Vella i Sant Martí derivats de l’Hospital del Mar.

El servei temporal del bus llançadora de l’Hospital del Mar i l’Hospital de l’Esperança, que estava previst que funcionés només fins al 8 de març, es prorrogarà fins que acabin les obres de rehabilitació del Centre Fòrum i d’ampliació de l’Hospital del Mar. Passat aquest període, l’Ajuntament en valorarà la continuïtat.

Aquest bus es va posar en funcionament el 9 de gener per respondre a una proposta veïnal impulsada per entitats de la Barceloneta, amb el suport de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB). L’objectiu era minimitzar les dificultats de desplaçament dels pacients de Ciutat Vella i Sant Martí que s’han de traslladar als consultoris de l’Hospital de l’Esperança per ser atesos en unes especialitats determinades. Bona part dels pacients que s’hi han de desplaçar són d’edat avançada o tenen problemes de mobilitat.

Les parades del bus seran les mateixes:

  • Hospital del Mar (davant del CAP Barceloneta).
  • Diagonal – Selva de Mar (parada TMB 1891).
  • Diagonal – Roc Boronat (parada TMB 1880).
  • Hospital de l’Esperança.

El servei tindrà lloc els mateixos dies: de dilluns a divendres. La primera sortida des de l’Hospital del Mar serà a les 8.00 hores, i l’última tornada des de l’Hospital de l’Esperança, a les 15.30 hores. Per poder accedir al bus i fer el desplaçament de manera gratuïta és obligatori presentar el recordatori de la visita. En poden fer ús el pacient citat i un acompanyant.