Reclusions que vulneren drets elementals

Nou requeriment al Ministeri de l’Interior perquè procedeixi al tancament del Centre d’Internament d’Estrangers de la Zona Franca. El contenciós administratiu entre l’Ajuntament i l’Estat es resoldrà, doncs, a l’Audiència Nacional a partir del setembre.

13/07/2017 11:12h

Redacció

Les males condicions del CIE són un dels arguments que sustenten l’ordre de precinte. Aquests dies, una cinquantena de persones recluses fan vaga de fam en senyal de protesta. El tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens, ha visitat el 12 de juliol el centre d’internament per interessar-se per l’estat d’aquestes persones i ha recordat que al centre “no es compleixen les condicions mínimes de seguretat i prevenció d’incendis”.

Durant la seva visita, Asens ha declarat: “La reivindicació d’aquestes persones és exigir dignitat davant d’unes condicions d’internament que vulneren els drets més elementals, com per exemple una assistència mèdica adequada. També reclamen la seva llibertat davant d’una mesura d’internament que és completament desproporcionada”.

Més informació