Reobren els Patis Escolars Oberts al barri

15/09/2016 12:20h

IMEB

L’Ajuntament de Barcelona reobre, en el seu horari habitual, els 68 Patis Escolars Oberts al Barri de la ciutat. Aquest servei municipal, que es gestiona des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, posa a disposició d’infants, joves i les seves famílies diferents patis escolars com a espais d’ús públic i de dinamització educativa, entre d’altres coses.

Els 68 patis de la xarxa municipal, distribuïts pels 10 districtes de la ciutat i que obren les seves portes sempre en horari extraescolar, disposen d’un servei de monitoratge que s’encarrega d’obrir i tancar les instal·lacions dins l’horari previst, de vetllar pel bon ús dels patis com a espais d’ús públic i, entre d’altres coses, de promoure la relació entre els usuaris. Durant el curs escolar, aquest servei municipal ofereix als usuaris la possibilitat de participar en activitats de dinamització educatives (esportives, culturals i artístiques, familiars i maletes pedagògiques amb jocs de taula, contes, etc.) obertes a tothom i d’entrada lliure.

El servei municipal “Patis Escolars Oberts al Barri” té com a objectiu optimitzar l’ús dels centres escolars potenciant la seva vessant educativa i social, i oferir un context segur i de proximitat on infants i joves de la ciutat, de forma autònoma, i les seves famílies puguin gaudir del temps de lleure amb un servei permanent de monitoratge. Aquest programa, que busca fomentar la relació entre els usuaris, enfortir el teixit associatiu i crear nous espais públics per a ús ciutadà, compta amb el suport dels districtes de la ciutat, del Consorci d’Educació de Barcelona i la implicació de diverses entitats educatives i socials de la ciutat.

Al web barcelona.cat/educació, a l’apartat Promoció Educativa, es pot consultar el llistat de patis i les activitats que s’hi desenvolupen, a més dels horaris i altres informacions.