Nova entrega d’equipament dels Bombers de Barcelona a Ucraïna

Es tracta de la tercera remesa de material humanitari que els Bombers de Barcelona envien a Kíiv amb equipament i material especialitzat per a tasques d’extinció d’incendis i rescat de persones.

16/09/2023 12:53 h

Ajuntament de Barcelona

En aquesta ocasió, l’enviament de material humanitari a Ucraïna inclou dos vehicles urbans per al seu cos de bombers, encarregat de fer front a les destrosses diàries dels bombardejos de l’exèrcit rus contra les seves ciutats:

  • Una grua amb capacitat per elevar peces de fins a 40 tones, adequada per retirar runa i fer operacions de rescat.
  • Un nou camió autobomba dels Bombers, cedit per l’Autoritat Portuària de Barcelona, amb una capacitat de 2.500 litres.

La grua amb l’equip pesat s’embarcarà en un port de Cantàbria i es traslladarà per mar, i l’autobomba anirà per via terrestre, acompanyada d’una furgoneta amb elements auxiliars. La grua sortirà el mateix dia 16, i la resta del comboi, el dia 22, per tal que tot el material arribi a la destinació el 26 de setembre. El comboi terrestre anirà en direcció a Besançon i continuarà cap a Dresden fins a la ciutat polonesa de Nisko, des d’on es farà l’entrega final a la capital ucraïnesa.

Col·laboració permanent amb Ucraïna

L’Ajuntament de Barcelona ha mostrat des del principi el suport a Ucraïna davant la invasió de les tropes russes. De fet, Kíiv és la ciutat convidada a les Festes de la Mercè d’enguany, i les dues ciutats van signar un conveni de col·laboració per enfortir els seus vincles al llarg de tres anys en àmbits com la tecnologia, l’educació, la salut, les arts i la cultura, el transport, el turisme i la seguretat pública.

A més, Barcelona ha destinat 400.000 euros d’emergència a cinc projectes que treballen sobre el terreny en l’atenció a les víctimes civils de la guerra. ACNUR, Creu Roja, Farma Mundi, Pallassos sense Fronteres i UNICEF van ser les entitats seleccionades en la convocatòria d’urgència que va llançar l’Ajuntament coincidint amb l’inici de l’atac de l’exèrcit rus contra Ucraïna.

Els dos enviaments anteriors fets pels Bombers de Barcelona són:

  • El juny de l’any 2022, una autobomba urbana pesada propietat del Servei de Protecció Civil, Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de Barcelona i un vehicle amb autobraç cedit per l’Autoritat Portuària de Barcelona, per a tasques d’extinció d’incendis i rescat de persones.
  • El desembre de l’any 2022, quatre generadors d’electricitat per fer front a les baixes temperatures, un equip hidràulic d’excarceració per al salvament de persones, 300 vestits de protecció biològica, 100 vestits de protecció química, 15.000 mascaretes, 46 sabates de seguretat i 16 botes d’intervenció.

Totes les donacions són canalitzades pel Servei d’Emergències d’Ucraïna, que és qui fa arribar el material al cos de bombers de Kíiv.

Etiquetes associades a la notícia