Sis-cents mil euros en subvencions per ajudar el Marroc i Líbia

El mes de setembre ha estat especialment colpidor per a la població més vulnerable del Marroc i Líbia. Les catàstrofes naturals han afectat, en total, prop d’un milió i mig de persones en els dos països. Davant de la situació de crisi, el consistori ha decidit destinar 600.000 euros a subvencionar projectes d’ajut humanitari.

10/10/2023 12:12 h

Ajuntament de Barcelona

Totes les entitats especialistes en ajut humanitari i prèviament acreditades per l’Ajuntament poden presentar les propostes a través del portal municipal de tràmits fins al 17 d’octubre.

Es valoraran els projectes que tinguin com a destinatària la població que ha estat víctima de les catàstrofes, especialment la més vulnerable, tant per raons de gènere com d’edat, origen i/o diversitat funcional. Les actuacions s’hauran de dur a terme a les zones afectades pel terratrèmol del Marroc i per les inundacions de Líbia, i tindran l’inici dins l’any 2023, a partir del 8 de setembre. Els projectes poden estar vinculats al rescat, la protecció i l’atenció a les víctimes i el restabliment físic, psicosocial, educatiu o econòmic de les seves condicions de vida.

Cada projecte optarà a un màxim de 100.000 euros i no podrà excedir del 80% del cost total de la intervenció.

Líbia i el Marroc en situació d’emergència

El terratrèmol al Marroc va sacsejar la regió de Marràqueix-Safi i va deixar 3.000 morts, 5.700 ferits, mig milió de desplaçats i milers d’edificacions destruïdes. A Líbia el cicló Daniel va ocasionar inundacions generalitzades a la regió. Es van reportar 4.255 persones mortes, 8.540 persones desaparegudes i més de 42.000 persones desplaçades internes. S’estima que unes 900.000 persones es veuen afectades per les inundacions.

Etiquetes associades a la notícia