Renovació de l’acord amb Aigües de Barcelona per afrontar la pobresa energètica

La renovació del protocol amb Aigües de Barcelona per afrontar l’emergència en l’àmbit de la pobresa energètica dona continuïtat al que es va signar el 2018 i a la col·laboració iniciada el 2012 amb la signatura del conveni per a l’aplicació del fons de solidaritat al municipi. L’objectiu és fixar el procediment per garantir el subministrament d’aigua a qui no la pugui pagar per manca de recursos.

30/10/2023 16:02 h

Ajuntament de Barcelona

El document estableix que, per garantir l’aigua a qui ho necessita, davant d’un impagament de factures, la companyia ha de sol·licitar als serveis socials de l’Ajuntament un informe de valoració de la situació d’exclusió residencial.

No es pot procedir a la suspensió del subministrament si l’informe dels serveis socials indica que es tracta d’una persona o unitat familiar vulnerable en els supòsits que estableix la Llei 24/2015.

Aigües de Barcelona es compromet a formalitzar un contracte de subministrament d’aigua a les famílies sense dret d’ús sobre l’habitatge, si l’Ajuntament el sol·licita, per garantir que puguin accedir al servei bàsic d’aigua.

Etiquetes associades a la notícia