Tornen els busos de barri els diumenges i festius

28/05/2016 17:25h

Cèlia Muns Prats

Barcelona tornarà a disposar del servei de busos de barri a partir del mes de setembre. Es tracta d’un servei que es va deixar de prestar l’any 2012 i que el nou consistori vol recuperar amb una inversió d’1,3 milions d’euros anuals, que permetrà complementar l’oferta de les línies convencionals i de la nova xarxa de bus en aquelles zones amb menys densitat de població, que tenen carrers estrets o pendents pronunciades.

Les línies dels busos de barris tenen recorreguts més curts i es mouen en àmbits més reduïts que els autobusos convencionals, oferint un servei de proximitat al veïnat de cada zona. A més, els busos de barri donen preferència a les persones amb mobilitat reduïda.

Aquest servei, que inicialment funcionava només de dilluns a dissabte, va aparèixer fa uns disset anys a la ciutat. Els seus recorreguts van ser el resultat d’una anàlisi de les necessitats de mobilitat i de la demanda de cada zona que van fer els tècnics municipals i els de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) conjuntament amb les associacions de veïns. La flota dels busos de barri té vehicles del tipus microbús (6,5 m de longitud) i midibús (9,8 m), tots dos models adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

L’any 2012 el pla d’ajustament de TMB va provocar que se’n suprimís el servei en un total de 20 línies, que van deixar de funcionar els diumenges i els dies festius. La restauració del servei “era una de les prioritats del Govern municipal, ja que es tractava d’una gran demanda ciutadana”, ha explicat Mercedes Vidal, regidora de Mobilitat. Així, les línies que van de la 113 a la 132 tornaran a funcionar els diumenges i festius.