Tota una plaça per gaudir en família dels valors comunitaris

Els dies 23, 24 i 25 de setembre, "Associa't a la festa" tornarà a convertir la plaça de Catalunya en l'espai de relació entre les associacions i la ciutadania. La fórmula, iniciada l'any passat, es repetirà aquestes Festes de la Mercè, per consolidar la seva oferta lúdica, participativa, reivindicativa i transformadora amb gairebé 200 activitats organitzades per 165 entitats i col·lectius de Barcelona.

20/07/2017 10:41h

Redacció

Les activitats tindran formats diversos (espectacles, jocs, tallers, teatre, arts plàstiques, música en viu i exposicions) i eixos comuns, com la diversitat cultural, la igualtat de gènere, la transformació social, la cooperació o l’acció comunitària. La participació serà un altre dels elements centrals de la programació, que inclourà propostes de creació col·lectiva i convidarà tots i totes a compartir-ho a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #Associat17.

“Associa’t a la festa” promou els valors de les associacions com a espais comunitaris per a l’acció ciutadana. Per això, la mobilització social a favor de l’acollida de persones refugiades tindrà un protagonisme especial a través de les activitats que un grup d’entitats oferiran. El dia 24 de setembre es desenvoluparà, per exemple, Bar Refugi, un espai per conversar i prendre un te amb refugiats i refugiades que parlaran de la seva experiència migratòria.

Enguany s’ha potenciat encara més la col·laboració entre entitats i s’han elaborat activitats conjuntes com “I tu, com ho faries?”, al voltant de les barreres físiques, socials i de comunicació que han de superar les persones amb cadira de rodes.

També seran presents a la plaça de Catalunya diferents projectes municipals com “Barcelona, lliure de sexisme”, de la Regidoria de Feminismes i LGTBI, o “Millor adopta!”, del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona, que oferirà activitats pedagògiques, xerrades participatives i desfilades d’animals coorganitzades amb entitats animalistes.