Treballar plegats per augmentar l'eficiència

L’Oficina Conjunta de Recepció de Denúncies (OCD), la primera a la ciutat atesa per agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i dels Mossos d’Esquadra, inicia l'horari d'estiu. Durant el primer any en funcionalment, l’ORD ha tramitat més de 2.600 denúncies.

04/06/2017 11:58h

Redacció

A l’edifici situat al passeig de Joan de Borbó Comte de Barcelona, 32, conviuen des de fa un any els dos cossos policials amb l’objectiu d’atendre peticions i demandes d’informació, rebre denúncies i assessorar la ciutadania. Enguany tornarà a oferir un servei de caràcter permanent durant l’estiu, les 24 hores del dia de dilluns a diumenge, sense triar els casos segons les competències de cada cos, per tal d’assolir la màxima eficiència del servei.

L’ORD recull denúncies per fets comuns i de baixa complexitat, atès que Ciutat Vella ja disposa de dues oficines principals tant dels Mossos d’Esquadra com de la Guàrdia Urbana. Durant els darrers dotze mesos n’ha tramitat més de 2.600, un 64% de les quals han estat per furts, i un 24%, per pèrdues. El 80% de les denúncies han estat interposades per persones no residents a la ciutat de Barcelona.

En els gairebé 700 metres quadrats de l’edifici també hi ha la seu del Grup de Platges de la Guàrdia Urbana, que va entrar en funcionament el 25 de maig.