“Tria el Verd de la Colònia”: procés participatiu per definir l’espai públic de la Colònia Castells

Després de la reordenació i reurbanització, l’espai de la Colònia Castells, al barri de les Corts, deixa tot un espai públic de zona verda d'uns 10.000 m2 lliures entre els carrers del Montnegre, d'Equador, Taquígraf Serra i els edificis que formen la façana de l'illa al carrer d'Entença.

09/02/2018 09:28h

Districte Les Corts

El Districte de les Corts ha iniciat ara un procés participatiu per fixar les propostes ciutadanes i els criteris per a la redacció del projecte executiu d’ordenació d’aquest nou espai públic.

Un projecte comunitari participatiu amb perspectiva de gènere, inclusiu i ampli, a fi d’integrar les necessitats físiques i socials dels veïns i veïnes de la zona.

Amb la voluntat d’escoltar i recollir les necessitats i propostes de tots i totes, la metodologia de treball es basarà en la participació d’entitats, col·lectius, veïns i veïnes, mitjançant uns tallers.

Durant el procés comunitari es debatrà sobre com es preservarà la memòria històrica, sobre les activitats i usos futurs que ha de tenir l’espai, sobre les relacions que s’establiran amb els serveis que envolten l’illa, entre d’altres qüestions. El procés participatiu comptarà, a més, amb una comissió de seguiment que supervisarà el seu desenvolupament.

El web decidim.barcelona recollirà tota la informació, convocatòries i qüestions relatives del projecte i, a més, es podran realitzar propostes que es debatran en el sí dels espais de trobada presencials.

El procés està regulat pel Reglament de Participació Ciutadana, aprovat el 6 d’octubre de 2017, pel qual l’Ajuntament de Barcelona te la facultat de promoure processos participatius, i, és en aquest sentit que des del Districte de les Corts s’insta a l’aprovació del procés de participació “Tria el verd de la Colònia”.

El procés participatiu finalitzarà amb el retorn de tots els compromisos debatuts durant els tallers.

Per a més informació sobre el procés i els tallers es pot consultar el web de decidim.barcelona.