Viatge a Hong Kong i Shenzhen per atreure inversions i empreses xineses

24/03/2017 14:01h

Redacció

Barcelona pretén atreure talent i noves inversions per generar activitat econòmica de qualitat a la ciutat. Aquest és un dels objectius de la visita econòmica i cultural que una delegació institucional encapçalada pel segon tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, realitza des de divendres, 24, i fins dijous, 30 de març, a Hong Kong i Shenzhen, una ciutat situada al nord, a tocar de la regió administrativa especial de Hong Kong.

La gira institucional, que s’emmarca dins el Pla de promoció econòmica internacional de Barcelona, comença formalment dissabte, 25 de març, amb la visita a la fira Art Basel Hong Kong —considerada el referent de l’art contemporani al món asiàtic i un dels principals pols d’atracció de galeristes de tot el món per buscar sinergies amb la xarxa de galeristes de la Ciutat Comtal. L’agenda cultural inclou una visita a l’edifici PMQ, Police Married Quarters, una antiga caserna policial convertida en centre de creació per a les indústries creatives.

En l’àmbit de la cooperació empresarial, la delegació municipal firmarà un conveni de col·laboració en matèria econòmica i de negocis amb Stephen Lang, adjunt al director executiu del Hong Kong Trade Development Council, la institució firal i comercial més rellevant i internacional de Hong Kong, que aplega les funcions de recinte firal i agrupació comercial de les empreses de l’àrea.

Trobada amb empreses tecnològiques

El segon tinent d’alcaldia mantindrà un esmorzar de treball amb empreses xineses interessades en Barcelona i es reunirà amb responsables de les empreses tecnològiques Huawei i ZTE, per explorar noves fórmules de col·laboració i ajudar a l’aterratge d’aquestes corporacions a la capital catalana. Durant la setmana, Collboni es trobarà amb responsables de cultura del Govern de Hong Kong i de l’Ajuntament de Shenzhen.

La missió institucional acabarà amb un programa conjunt amb el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i participaran en la trobada “Barcelona-Catalonia@Connect”. Aquest acte preveu l’assistència de prop de 250 empresaris i professionals de Barcelona, Catalunya i Hong Kong, de cara a poder fer contactes i buscar oportunitats de negoci conjuntes amb les empreses catalanes i barcelonines.