Faces of ImageNet

2022

Artistes

Hashtags
#facesofimagenet

Disseny Hub Barcelona. Façana

Pl. de Josep Antoni Coderch

Autor:
Trevor Paglen

Faces of ImageNet és un toc d’atenció sobre els perills de la intel·ligència artificial que fa referència a la base de dades ImageNet, una col·lecció de més de catorze milions d’imatges dividides en unes vint mil categories i utilitzades en l’aprenentatge de la intel·ligència artificial i els algoritmes de visió per ordinador. La instal·lació interactiva captura la cara dels participants situats davant d’una càmera i projecta sobre la façana les etiquetes amb les quals els algoritmes d’aprenentatge d’ImageNet les classifiquen. El resultats no sempre són afalagadors i poden revelar biaixos profunds, prejudicis, racisme i premisses pseudocientífiques que impregnen molts sistemes d’intel·ligència artificial.

Amb la col·laboració de la Fundació Foto Colectania

Trevor Paglen

Creador, escriptor, fotògraf i geògraf nord-americà, Trevor Paglen reflexiona a les seves obres sobre la recopilació de dades, el poder invisible dels governs i la vigilància a la qual està sotmesa la població. Nascut a Camp Springs, Maryland, el 1974, es va doctorar en Geografia a la Universitat de Berkeley i va estudiar a l’Art Institute de Chicago. Paglen ha exposat les seves obres a ciutats d’arreu del món i els seus darrers treballs tracten la formació de les intel·ligències artificials a través de les imatges i els criteris amb els quals es defineixen.

En la seva faceta d’escriptor, és autor de llibres com Torture Taxi, en què descriu el programa de segrestos i tortures de la CIA, coescrit amb el periodista A. C. Thompson; I Could Tell You But Then You Would Have to be Destroyed by Me, en què aborda el sistema de projectes militars secrets no reconeguts pel Govern dels Estats Units, i Blank Spots on the Map: The Dark Geography of the Pentagon’s Secret World, que tracta sobre l’opacitat del Departament de Defensa dels Estats Units.