Transient

2023

Escoles

Hashtags
#transito
#ciudad
#poblenou

Interior Illa c. Pallars, 172

Autor:
BAU, Centre Universitari d’Arts i Disseny

Barcelona és la protagonista de Transient, la instal·lació concebuda per l’alumnat de BAU, Centre Universitari d’Arts i Disseny. És una observació de l’univers lumínic d’una ciutat i els seus senyals de comunicació; un paisatge de llums tan integrat que automatitza els moviments dels seus habitants; la relació entre la ciutat i la gent que la transita, entre edificis icònics i nous espais que modifiquen l’experiència urbana viscuda.

El projecte fa visibles les convencions lumíniques que corresponen a cada ciutat, els codis de llum que defineixen i condueixen els moviments dels ciutadans i ciutadanes, segurament amb la intenció de no perdre el rumb. La proposta, tanmateix, qüestiona aquest determinisme del costum i planteja trencar amb aquest trànsit automàtic, aturar-se un moment per contemplar, per jugar i per construir un diàleg de llenguatge inaudible de senyals cromàtics i pulsions rítmiques. Fins on podríem arribar si ens moguéssim sense rumb per aquesta mateixa ciutat coneguda? Podríem jugar d’una altra manera amb el temps i l’espai?

ALUMNES: José Alejandro Plata, Andrea Romeu, Pol Colomer, Lucía Vera, Isabel Fernanda Tavoni, Ferran Larraz, Guillermina Gassó i Helena Escudero

TUTORS/ES: Mónica Rikić, Citlali Hernández i Pierino dal Pozzo

COL·LABORADORS/ES: Marina Gómez, Andrea Badia, Gerard Valls, Luis Díaz González i José Andrés Cubillas