Arriba el cicle festiu de Sant Antoni

Cap de setmana. La ciutat celebra Sant Antoni amb els Tres Tombs, el Tradicionàrius i moltes activitats més de cultura popular.

El 17 de gener és la diada de Sant Antoni Abat i a Barcelona aquesta festa se celebra amb un cicle festiu que comprèn tot el mes de gener i ofereix un seguit d’actes ben variats entorn del foc, els cavalls, els carruatges i fins i tot els diables.

A la ciutat, per Sant Antoni conviuen alguns dels actes més tradicionals de la festa, com ara les cavalcades dels Tres Tombs de Barcelona (19 de gener) i de Sant Andreu de Palomar (13 de gener), al costat d’actes de nova creació com ara la Porkada del Clot (19 de gener) o cicles de música com el Tradicionàrius.

En el decurs dels anys, la festa de Sant Antoni a Barcelona també s’ha renovat amb iniciatives com els Tres Tombs Infernals de Sant Andreu, un acte que sorgeix de la tradicional llegenda de Sant Antoni Abat i l’actualitza amb una representació teatral que varia cada any.

Un altre acte de Sant Antoni molt arrelat és la festa dels Foguerons de sa Pobla de Gràcia , que tradicionalment tanca el cicle. Aquesta tradició, importada de Mallorca ara fa més de vint-i-cinc anys, s’ha acabat convertint en la festa major d’hivern oficiosa de l’antiga vila.

Podeu consultar tots els actes en aquest web.