Barcelona Districte Cultural omple de cultura els barris

Cultura. La nova temporada de Barcelona Districte Cultural presenta més de trenta propostes artístiques gratuïtes als centres cívics i espais culturals de la ciutat.

Torna Barcelona Districte Cultural. Del 5 d’octubre al 31 de desembre, 21 equipaments de proximitat dels 10 districtes de la ciutat ompliran els escenaris amb més de 30 propostes artístiques i prop de 160 funcions, entre teatre, dansa, circ, música i audiovisual. Tots els actes són gratuïts.

Barcelona Districte Cultural ofereix als barcelonins i les barcelonines l’oportunitat de veure de franc creacions escèniques nascudes a Barcelona i que ja han tingut una primera vida als escenaris teatrals. L’objectiu és promoure l’accés a la cultura dels veïns i veïnes de la ciutat, amb una oferta professional, de qualitat i per a tots els públics. Dins d’aquest circuit d’espectacles també s’impulsa el programa “Art i part”, dedicat a fomentar projectes de creació comunitària als barris.

Aquesta edició incorpora el Centre Cultural La Farinera del Clot, que se suma als vint equipaments que ja van participar en el festival la temporada passada. La programació del circuit introdueix per primer cop un espectacle inclusiu, La Llorona, d’Artenea Cia. de Dansa, amb persones amb discapacitat intel·lectual.

Barcelona Districte Cultural començarà el 5 d’octubre amb el concert de Xarim Aresté al Centre Cultural Albareda, la presentació del disc Lucha libre, de Myriam Swanson, i els Flamingo Tours a l’exterior del Centre Cívic Urgell. Durant la primera jornada també hi haurà espai per al circ d’Amer i Àfrica, un duet d’artistes que presentaran Envà a l’exterior del Centre Cívic Can Clariana Cultural.

Per a tots els públics

La programació inclou algunes propostes musicals que formen part del Festival Internacional de Jazz de Barcelona. També hi trobareu l’aplaudit i reivindicatiu muntatge Barcelona (contra la paret), de la companyia LaPùblica (amb versions accessibles per a persones amb discapacitat sensorial); Conseqüències, el nou espectacle de dansa de la companyia Moveo, o propostes teatrals d’avantguarda com Hasta agotar existencias (Ensayando para que la muerte de mi madre no me pille desprevenida), de Verònica Navas, que es va veure en una edició del Grec, o l’espectacle Penèlope, de la pallassa Pepa Plana.

Alguns dels plats forts per al públic familiar són la companyia La Petita Malumaluga; l’espectacle de circ Petits prínceps, de Mumusic Circus, o les propostes audiovisuals de Kinosaure Ambulant, novetat d’aquesta edició. El festival també ofereix un cicle de cinema documental musical, en col·laboració amb l’In-Edit Festival, i un altre d’animació per a públic familiar, amb el Petit Cineclub.

“Art i part” presentarà una creació comunitària d’artistes, entitats i veïns i veïnes del barri del Raval, Lluernes d’hivern, que durant el novembre acompanyarà l’encesa de llums del Raval.

Les entrades per a tots els espectacles de Barcelona Districte Cultural són gratuïtes. Es poden reservar en línia a través d’aquest web.