El mig segle del Trofeu Conde de Godó de Vela comença amb 87 embarcacions en llista

24/05/2023 - 10:00 h

La Women’s Cup per a tripulacions femenines i la categoria ORC A DOS són alguns dels punts forts d'enguany.

L’emblemàtic Trofeu Conde de Godó de Vela celebra la seva 50a edició aquesta setmana a Barcelona amb 87 vaixells inscrits per competir en diverses categories. El Reial Club Nàutic de Barcelona, la Reial Federació Espanyola de Vela i la Federació Catalana de Vela són els organismes responsables de l’organització de la competició, que comença el 25 de maig a les 15:00 hores, amb una primera regata de la categoria ORC A DOS, i finalitza el dia 28.

La modalitat ORC A DOS, amb 23 embarcacions tripulades per dues persones, estarà composta per dues proves i sis recorreguts diferents. La primera consta d’una distància de 160 milles i se celebrarà el dijous 25. Per altra banda, la segona cobrirà una distància 60 milles dissabte 27. Enguany, aquesta categoria compta amb l’atractiu afegit de ser una prova prèvia al mundial ORC Double Handed Barcelona World Championship 2023, que també organitzarà el Reial Club Nàutic de Barcelona del 9 al 15 de setembre.

Women’s Cup i J 70

Per primera vegada en la història de la competició, el Trofeu Conde de Godó de Vela compta amb una categoria completament femenina, la Women’s Cup, que es disputarà amb embarcacions J 70 i de forma paral·lela a les proves de la categoria d’aquesta classe.

Les dues flotes compartiran el mateix camp de regates amb un total de 10 proves i un màxim de 4 diàries durant les seves tres jornades de competició, les quals començaran el divendres 26 a les 14:30 hores.

Pel que fa a la participació, s’espera un total de cinc vaixells en la Women’s Cup i nou en la classe J 70.

Categoria ORC

Amb un total de 7 proves i 50 embarcacions, l’ORC començarà divendres 26 a les 14:30 hores.

Classificació mixta

A la flota de l’ORC podran optar-hi aquells vaixells patronats per una dona i amb almenys un 30% de tripulació femenina. Per al monotip J 70, el requisit és que el 40% dels seus i les seves tripulants siguin de gènere femení, mentre que en l’ORC A DOS podran competir per a aquesta classificació els vaixells amb les seves dues tripulants femenines.