Retrobeu-vos amb la Rambla!

Societat. Aquest juny torna “Baixa a la Rambla”, la iniciativa que apropa la ciutadania a un dels espais més emblemàtics de Barcelona.

Aquest juny torna “Baixa a la Rambla”, la iniciativa que apropa la ciutadania a un dels espais més emblemàtics de Barcelona.

La Rambla de Barcelona és un dels indrets més populars de la ciutat. Tant si sou barcelonins com si no, segurament hi heu anat a passejar alguna vegada, heu llegit alguna novel·la de Carlos Ruiz Zafón o d’Eduardo Mendoza que en parla o coneixeu la cançó de Quimi Portet que s’hi refereix.

Des que el turisme es va convertir en una realitat, la Rambla va esdevenir un dels punts més atractius per als visitants. Malauradament, la crisi de la covid-19 va deixar el carrer més desert que mai. Per aquesta raó, la ciutat va voler aprofitar l’oportunitat perquè els barcelonins i barcelonines tornessin a recuperar-lo. Aquest hivern l’Ajuntament de Barcelona i l’associació Amics de la Rambla van presentar una iniciativa que revifava la relació de la ciutadania amb la Rambla, a més d’impulsar el redescobriment dels seus racons inèdits. Gràcies a l’èxit de l’estrena, la campanya celebra aquest mes la segona edició.

Des del 4 de juny i fins al dia 20, “Baixa a la Rambla” presenta més de cinquanta activitats d’oci per a tota la família centrades en diferents àmbits. Hi trobareu iniciatives lúdiques, gastronòmiques, esportives i musicals. A més, durant aquests dies podreu gaudir de descomptes i preus especials en diferents establiments culturals com el Palau Güell, el MACBA, el Museu Marítim o L’Aquàrium, entre d’altres.

Rutes guiades

Si sou ments curioses amb fam de descobrir nous indrets, no dubteu a apuntar-vos a les rutes guiades per historiadors, que us explicaran les vivències de la Rambla durant els seus més de tres-cents anys d’història.

Propostes gastronòmiques

Diversos establiments gastronòmics ofereixen els seus millors plats per deixar-vos bocabadats. Podreu participar en un maridatge de quatre cerveses a la Boqueria, a càrrec del xef Alberto Ortiz, o degustar unes tapes al mateix mercat. Aprendre, divertir-se i menjar: una combinació bastant temptadora… O no?

Oferta expositiva

La campanya inclou exposicions que estan a l’altura de la resta d’activitats. Un exemple és el de l’alumnat de primer curs del Grau en disseny d’Elisava, que mostrarà els seus projectes de recuperació de l’interior de tres quioscos buits de flors. El Restaurant Núria, d’altra banda, ensenyarà al públic com és l’establiment, amb un petit obsequi de tapa i cervesa inclòs.

Activitats esportives

Esportistes: el “Baixa a la Rambla” també és per a vosaltres! Fins a la seva cloenda, la iniciativa us convida, sota el guiatge del CEM Colom, a participar en nombroses classes multifuncionals de zumba, body combat, crossfit o global training.

Música i més música

La música també tindrà un paper destacat en la iniciativa. El jazz, el blues, el flamenc, el rock, el reggae o el tango aterren a Barcelona per oferir concerts de tots els estils, a més d’unes classes de ball que us convertiran en experts. D’altra banda, el Gran Teatre del Liceu proposa el “Liceu vermut”, un recital que barreja cançó d’autor i avantguarda instrumental.

Lectures poètiques

L’Ateneu Barcelonès ha volgut aprofitar l’ocasió per homenatjar Montserrat Roig i Alfons Borrell. D’una banda, autors de renom com Vicenç Altaió, Lluís Calvo, Antoni Clapés, Víctor Sunyol i Joaquim Sala-Sanahuja recordaran el poeta amb un taller de lectura. Perejaume s’hi sumarà amb una acció artística. Nú Miret, a més, dirà poemes de Joan Brossa. D’altra banda, tres escriptores de tres generacions diferents com Carme Riera, Najat El Hachimi i Anna Punsoda comentaran l’obra literària de Roig, a través de “Montserrat Roig, un referent avui”.

Tallers de floristeria

Finalment, el “Baixa a la Rambla” us ensenyarà les tècniques, els secrets i els trucs ideals per tenir cura de les plantes, gràcies a la col·laboració de negocis com Flors Carolina o la floristeria Benzal.

Encara sou a temps de participar en moltes de les activitats programades. Consulteu-ne aquí els horaris i apunteu-vos a les que us agradin més!