Torna el Mecal Pro, enguany en línia

Espectacles. El festival cinematogràfic Mecal Pro presenta la 23a edició, amb un format en línia a través de Filmin i Festhome TV.

El festival cinematogràfic presenta la 23a edició, que tindrà lloc a través de Filmin i Festhome TV.

Barcelona rep amb els braços oberts la 23a edició del Mecal Pro, el Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de la ciutat. Des de finals de març i fins al 22 d’aquest mes, el cicle ofereix pel·lícules en format curt, tant nacionals com internacionals, d’arreu del món.

Enguany, a causa de la situació sanitària actual, el festival adopta un format en línia, amb les plataformes Filmin i Festhome TV com a escenaris protagonistes. Com cada edició, el Mecal Pro classifica els curtmetratges en tres grups diferenciats: animació, ficció i documental

Animació, ficció i documental

En la categoria d’animació s’exhibeix un ampli conjunt de produccions mundials, que viatja des de pel·lícules elaborades amb tècniques tradicionals fins a d’altres de més innovadores. La categoria suma sis projectes i seccions paral·leles: Trash Anim —amb peces més trencadores—, Dones Animadores de Països de l’Estque exposa el paper de les realitzadores de països com Montenegro, Sèrbia, Eslovàquia i Bulgària, entre les quals es troben Jiří Trnk o Jan Lenica— i Animació Obliqua 1 i 2.

La categoria de ficció, per la seva banda, dona forma a la diversitat argumental, estètica i de gènere que caracteritza la producció actual per presentar una selecció internacional d’obres a concurs. A més, reserva dos apartats al talent espanyol i català, amb curtmetratges com Tara i el Blau (Pol Ponsarnau), Panteres (Èrika Sánchez) o Gran premio (Alex Rademakers).

Consolidant-se com un dels gèneres més ignorats als festivals de cinema, el documental també es fa un lloc al Mecal Pro i presenta cinc sessions a competició. La categoria convida a reflexionar sobre diversos temes, com els animals captius —a través de peces com Quebrantos, de Maria Elorza i Koldo Almandoz— o el poder de l’esport. Com a secció paral·lela, la categoria de documentals presenta Sex addictions: retrospectiva de Jan Soldat.

Activitats paral·leles

Més enllà de les projeccions, l’organització afegeix a la programació activitats alternatives per a cada categoria. A través de Zoom, els participants assisteixen a conferències, tallers i classes magistrals amb els millors experts. Hi trobem iniciatives com la jornada “Documental: finançament internacional per a documentals”, amb Joan Úbeda, Georgia Wyss i Ségolène Dujardin com a ponents; el taller “Al servei de la història, a les ordres del director”, amb José Luis Agreda, o “Coaching de Crowdfunding Verkami per a curtmetratges”, que conduirà Aritz Cirbián. 

El festival es presenta com un espai idoni perquè directors i directores novells, així com petites productores, generin una xarxa de contactes cultural, i a més és una oportunitat de luxe per gaudir de produccions cinematogràfiques a la ciutat. El preu dels abonaments oscil·la entre els 2,5 i els 12 euros. Podeu comprar els que s’adaptin millor a les vostres necessitats i gustos. Consulteu aquí la programació del festival.