BioCultura Barcelona 2024: Avançant cap a una alimentació saludable i ecològica a Catalunya

En aquesta edició, l'OCAS també presenta noves iniciatives dirigides específicament als visitants particulars, com una gimcana i tallers de cuina a l’espai de Showcooking.

..
02/05/2024 - 18:21 h - Ajuntament Ajuntament de Barcelona

L’Oficina Conjunta de l’Alimentació Sostenible (OCAS), la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Associació Vida Sana tornen a col·laborar en el marc de la Fira BioCultura Barcelona, que se celebrarà del 9 al 12 de maig, en l’organització de tres activitats: d’una banda, es repetirà una jornada amb un enfocament professional del sector ecològic català, mentre que, de l’altra, es presentaran noves iniciatives dirigides específicament als visitants particulars, com una gimcana i tallers de cuina a l’espai de Showcooking.

Aquestes activitats volen contribuir a visibilitzar i promoure els objectius establerts en l’Estratègia de l’Alimentació Saludable i Sostenible de l’Ajuntament de Barcelona i al Pla Estratègic de l’Alimentació de la Generalitat de Catalunya, especialment els vinculats a l’increment de la producció, la venda i el consum d’aliments ecològics, de temporada i de proximitat, així com la distribució en cadenes més curtes, justes i equilibrades.

Una jornada tècnica per a professionals

La segona edició de la jornada tècnica professional “Promovent l’alimentació ecològica a Catalunya 2024” pretén ser un punt de trobada per reflexionar, debatre, connectar i compartir coneixements entre directius de diferents àmbits del sector ecològic català.

El pròxim dijous 9 de maig a les 17:00 l’esdeveniment reunirà a persones expertes de tota la cadena de valor del sector eco català i inclourà tres activitats, una primera conferència “L’evolució del sector de l’agroalimentació ecològica a Catalunya. Principals indicadors”, una segona taula rodona “Reptes i oportunitats del sector de l’agroalimentació ecològica en l’actualitat” i s’acomiadarà amb una sessió de networking professional.

Gimcana i tallers de cuina per a visitants

Amb l’objectiu de fomentar un canvi cultural i educatiu cap a l’alimentació saludable i ecològica, el dissabte dia 11 durant tot el dia, s’organitzarà la gimcana “A la recerca de les 10 raons per menjar aliments ecològics de proximitat”.

Aquesta activitat de sensibilització s’adreça a visitants i famílies, els quals hauran de completar un recorregut per 10 estands d’alimentació a partir d’unes pistes proporcionades, omplint un fulletó amb les diverses raons que descobreixin. Al final del dia, els participants entraran en un sorteig, on el premi consistirà en un lot de productes proporcionats per les empreses ecològiques participants.

En paral·lel, l’espai de Showcooking acollirà l’activitat “Receptes tradicionals per a una cuina sostenible” durant els quatre dies de BioCultura, una faceta lúdica dirigida als visitants on es presentarà cada dia una recepta de la cuina tradicional mediterrània elaborada amb ingredients ecològics, locals i de temporada. Durant la preparació de la recepta, s’abordaran els conceptes fonamentals que defineixen una alimentació sostenible amb l’objectiu d’ampliar el coneixement dels assistents.

Més informació