El passeig de la música

Un gran concert al passeig de Gràcia commemora el Dia Internacional del Jazz i celebra els dos-cents anys de la popular avinguda barcelonina.

..
15/04/2024 - 08:00 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

El dia 30 d’abril, el món sencer celebra el Dia Internacional del Jazz. I, a Barcelona, la celebració s’avança dos dies, fins al diumenge, 28 d’abril. Es prepara festa grossa amb un concert espectacular que aplega sis grans artistes i formacions musicals en una gran cita al passeig de Gràcia.

La celebració ha estat organitzada per la Fundació Barcelona Promoció i impulsada per l’Institut de Cultura de Barcelona. Rep el suport del Ministeri de Cultura, i forma part del programa d’activitats amb les quals es commemora el dos-cents aniversari del passeig de Gràcia, una commemoració que h estat declarada Esdeveniment d’Excepcional Interès Públic.

En aquest context, s’ha preparat un gran escenari sobre el qual veureu actuar la Sant Andreu Dixie Band, el Liceu BLAM Collective, els Mestres del Jazz – Raval 1979, Chicuelo, Andrea Motis & Barcelona Gospel Messengers i Antonio Sánchez amb el projecte Bad Hombre. Els i les trobareu en un espai situat a la cruïlla entre el passeig de Gràcia i el carrer de Casp, on, entre les 12.30 h i les 22 h, veureu un no parar d’actuacions.

Tot comença amb la Sant Andreu Dixie Band, sí, la coneguda banda de Sant Andreu liderada per Joan Chamorro. Els sentireu reinterpretar el jazz, des del que es feia en els primers temps a Nova Orleans, fins al swing. Després, prendrà el relleu de la formació el Liceu BLAM Collective, del Conservatori del Liceu. És una creació de Michael League, el fundador i líder de la coneguda banda Snarky Puppy. Amb ell i els seus músics i músiques podrem sentir un repertori funky i també ballar-lo, és clar. Dirigeixen els professors Pedro Campos i Alex Dee. I si voleu retre homenatge als creadors del Taller de Músics, veniu a veure l’espectacle de Mestres del Jazz – Raval 1979, un septet de grans estrelles.

Ja a la tarda, el guitarrista de Cornellà Juan Gómez, Chicuelo, portarà flamenc en clau de jazz al passeig amb l’espectacle Caminos. Li posen música el contrabaix de Manel Fortià, el bateria David Gómez i la bailaora mexicana Karen Lugo.

Però segur que ja coneixeu i us moriu de ganes de sentir… la trompetista i vocalista Andrea Motis (a la imatge. Foto: Carlos Pericàs), una de les grans estrelles de l’univers jazzístic barceloní, que ens ofereix un espectacle en el qual barreja el seu talent amb el dels Barcelona Gospel Messengers, amb els qui farà sonar temes de Nina Simone i Aretha Franklin, entre altres. Per acabar, un bateria mexicà que ha estat col·laborador, entre molts d’altres, de Michael Brecker i Pat Metheny. És Antonio Sánchez, que ens presenta el projecte Bad Hombre, un quartet multinacional format per ell mateix amb Thana Alexa(Estats Units-Croàcia, veu), BIGYUKI (Japó, teclats) i Lex Sadler (Austràlia, baix elèctric).

Tot, per celebrar una diada instituïda l’any 2011 per la Conferència General de la Unesco per tal de divulgar i celebrar “el poder del jazz i el seu paper en la promoció de la pau, el diàleg entre cultures, la diversitat i el respecte de la dignitat humana”.

Si voleu celebrar com cal el Dia Internacional del Jazz, veniu al passeig de Gràcia, però abans consulteu tota la informació al respecte al web de la Fundació Barcelona Promoció.