Els mercats de pagès a Barcelona celebren 10 anys

Durant la festa, coneixerem la trajectòria dels mercats i el seu paper en la transició ecosocial i la transformació del model alimentari.

grup d'amics gaudint d'una calçotada a un mercat de pagès
05/04/2024 - 19:42 h - Ajuntament Ajuntament de Barcelona

El 2014 naixia el primer mercat de pagès de Barcelona al voltant de l’espai Germanetes, al carrer Consell de Cent, entre Viladomat i Borrell, i ara, 10 anys després acollirà la celebració d’aquesta efemèride.

La festa que s’està organitzant pel pròxim dissabte 13 d’abril comptarà amb actuacions musicals, una gran calçotada agroecològica, exposicions i xerrades, per posar en valor i seguir contribuint a un canvi real en el model d’alimentació.

Un matí ple d’activitats

Pel que fa al programa, durant el matí estan previstes dues exposicions dinamitzades per la Xixa Teatre per conèixer la trajectòria dels mercats i el seu paper en la transició ecosocial i la transformació del model alimentari. A partir de les 12 h, tindrà lloc la xerrada ‘10 anys transformant el model alimentari de Barcelona’ i la lectura del manifest ‘És l’hora dels mercats de pagès, que culminarà un brindis col·lectiu de celebració i la marca d’inici de les diferents actuacions musicals.

Per dinar, se celebrarà una gran calçotada popular que tancarà la festa. Els tiquets poden reservar-se aquí.