La Volta Ciclista a Catalunya 2024 comença amb un recorregut exigent i una participació estel·lar

La 103a edició de la Volta Ciclista a Catalunya masculina s'ha iniciat avui a Sant Feliu de Guíxols amb una primera etapa de 173,9 quilòmetres.

..
18/03/2024 - 10:22 h

El recorregut de la Volta 2024 serà exigent i variat, amb set etapes que recorreran set comarques catalanes: el Gironès, la Selva, el Ripollès, el Pallars Sobirà, el Segrià, el Baix Llobregat i el Barcelonès. La muntanya serà, de nou, la protagonista de la cursa, amb tres arribades en altura: Vallter, Port Ainé i Queralt.

Els grans noms de la Volta

Entre els participants a la Volta 2024 destaquen:

  • Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), actual campió del Tour de França i dos cops guanyador de la Volta a Catalunya.
  • Sepp Kuss (Jumbo-Visma), tercer al Tour de França 2023 i vuitè a la Volta a Catalunya 2023.
  • Geraint Thomas (Ineos Grenadiers), guanyador del Tour de França 2018 i segon a la Volta a Catalunya 2023.
  • Egan Bernal (Ineos Grenadiers), guanyador del Tour de França 2019 i sisè a la Volta a Catalunya 2023.

Un recorregut de muntanya rigorós 

La primera etapa té la sortida i arribada a Sant Feliu de Guíxols, mentre que la segona etapa ja portarà la primera arribada en altura a Vallter amb una etapa de 186,5 quilòmetres. La tercera etapa de 176,7 quilòmetres acabarà a Port Ainé  i la quarta etapa de 169 quilòmetres acabarà a Lleida. La cinquena etapa unirà Altafulla i Viladecans The Style Outlets amb un total de de 167,3 quilòmetres, mentre que la sisena etapa serà una jornada molt esperada amb l’arribada al santuari de Queralt. Serà una etapa de 154,7 quilòmetres amb sortida des de la ciutat de Berga, que formava part del recorregut de la Volta des de l’any 1959

La setena i última etapa tornarà a tenir la sortida i arribada a Barcelona. La capital catalana veurà sortir a l’Avinguda Maria Cristina una última etapa de 145,3 quilòmetres que recorrerà l’interior del Baix Llobregat, amb ascens inclòs al Coll de la Creu de l’Ordal, i tornarà a la ciutat comtal per afrontar les sis voltes al circuit final amb ascens a l’Alt del Castell de Montjuïc. Un escenari màgic en la història de la Volta i el ciclisme internacional que oferirà un espectacle esportiu i de públic de primer nivell per tancar una 103a edició de la Volta que s’espera de moltes emocions.

Així doncs, un any més, aquesta edició de la Volta promet ser apassionant on la muntanya serà la protagonista, amb tres arribades en altura que posaran a prova la resistència dels participants.