Conserves Litorals, el receptari

PUBLICACIONS
Conserves Litorals

El grup de memòria Conserves Litorals, un dels eixos de treball del projecte Memòria Viva, ha presentat un receptari del grup, on hi han treballat col·laborativament Cati Alemany, Alba María Arce, Lèlia Becana, Mariluz Damiano, Mary Escalante, Carmen Fernàndez, Margarita Fernàndez, La Fundió, Vanesa Freixa, Laura González, Carmen Márquez, Ketevan Memarnishvili, Marina Monsonís, Zaida Paredes, Ana Míriam Pérez, Rosa Pérez, David Ramon, Carmen Ramons, Mayra Ricardo, Carlota Sánchez, Pepi Saucedo, Joaquina Sorroche i Xisca Zuzama.

En el receptari hi trobareu com fer una compota de poma i pera; galetes de garrofa i civada; conserva de figues, pupusas, paté de cigrons i remolatxa; puré de bròquil; bunyols de figa; arepas; caldo de verdures; migas manxego-extremenyes, gaspatxo de taronja, cocarrois mallorquins, conserva d'albergínia, moixama de bla i tisana de crisantem de Montjuïc. 

Aquest receptari ha estat pensat partint del treball de reproducció, entre altres, el de la cuina. Explicar la seva història permet veure la seva importància i la seva complexitat. Conserves Litorals demana recuperar la història de l’explotació del treball de reproducció, però també la memòria de la seva creativitat. Cuinar és una activitat potencialment molt creativa, assenyalava Silvia Federici, especialment quan es fa en condicions d’explotació, de subordinació i es compta amb pocs recursos.

I en breu, s'espera que entre el mes de juny i julio, podreu assistir a la presentació del llibre, que serà al barri de la Marina, amb la participació del grup Conserves Litorals i Marina Monsonís, i música d’arrel i cants de ‘panaderas’ amb Angela Fourquet.
 

Penjarem el receptari en fitxer pdf després de la seva presentació pública.  

XARXES RELACIONADES
PROJECTES RELACIONATS
ACCIONS RELACIONADES