LA XRCB COL·LABORA AMB EL GREC PRODUINT EL PÒDCAST “FUERZAS ESPECIALES”

NOTÍCIES
Podcast Fuerzas Especiales

Europa, el futur, l'amor, la construcció de la comunitat, els paradisos perduts i els que queden per conquerir... Aquests temes són objecte d’alguns dels espectacles programats en el Grec 2022 Festival de Barcelona i són, també, alguns dels assumptes que es tracten al pòdcast Fuerzas especiales, produït per la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona.

 

La periodista cultural Marta García Miranda dirigeix aquesta sèrie de pòdcasts, d'uns cinquanta minuts cadascun, i és l’encarregada de construir un espai de conversa sobre el fet escènic i el teatral, que alhora projecti una mirada sobre el món en què vivim.

 

En cadascun dels pòdcasts, que es publiquen els divendres, hi ha un diàleg entre dos creadors o creadores escènics o bé entre un creador actualment o creadora teatral i una persona dels àmbits del pensament, la gestió cultural o les lletres

 

El primer pòdcast, que es va estrenar el passat 27 de maig, està dedicat a L'amor. La directora Marta Pazos i el dramaturg i director Pablo Remón parlen sobre aquest assumpte a partir dels muntatges Safo i Barbados, etcétera que presenten al Festival. La construcció de la comunitat és el tema del segon pòdcast Un món comú, que reprodueix una conversa entre el periodista cultural Slobodan Minic i la filòsofa Marina Garcés sobre la creació de comunitats, la cultura com a motor de canvi i sobre els efectes de l'autoritarisme.

 

El següent pòdcast se centra en La joventut. Àlex Rigola parla dels suïcidis a Ofèlia, el malestar de la joventut i les possibilitats de l'art per canalitzar-lo amb Elvira Dyangani Ose, directora del MACBA.

 

Les maneres, noves i velles, d'enfrontar-se al poder són el tema de la xerrada La desobediència i els paradisos perdutsque permet seguir la conversa entre el director d'escena Andrés Lima (que presenta al Grec Paraíso perdido, una versió amb dramatúrgia d'Helena Tornero d'El paradís perdut, de Milton) i l'assagista i filòsof César Rendueles.

 

El darrer pòdcast de Fuerzas especiales es publicarà el proper 8 de juliol en forma de programa de ràdio amb públic en directe i s'emetrà des d'un equipament barceloní encara per determinar.

 

Si voleu més informació, la podeu consultar al web de la XRCB: https://xrcb.cat/ca/radio/fuerzas-especiales/

 

XARXES RELACIONADES
PROJECTES RELACIONATS
ACCIONS RELACIONADES