Cartell ACV 2022
Cartell ACV 2022
Del 23/09/2022 al 25/09/2022
Koers
CONCERTS NAU BOSTIK
21:00 h – 00:15 h – Nau Bostik
Donarem el tret de sortida del festival Acció Cultura Viva a la Nau Bostik amb dues artistasses del món del rap llatinoamericà, residents a Barcelona: La Maga i Eli Almic (feminisme i activisme en estat pur). I Koers, una banda de reggae afrodescendent des de Lleida, tancarà la primera nit de l'ACV .

 

21:00 h - 21:45 h → La Maga

22:00 h - 22:45 h → Eli Almic

23:00 h - 00:15 h → Koers

Senyor Oca
CONCERTS RECINTE FABRA I COATS
17:00 h – 01:00 h - Escenari Fabra
A la façana de la Fabra i Coats obrirem amb miquel i Novel Quintet (un quintet de música clàssica, acompanyant una veu i uns textos impactants), Noko Woi (un clàssic de l’underground de Barcelona, liderat per Salvador Sobral), Senyor Oca (amo i senyor del rap de la terra fusionant hip hop en català amb drum&bass) i Trezor (festa assegurada en mode pista de ball amb Mürfila i Jordi Way).

 

17:00 h - 18:15 h → miquel i Novel Quintet

19:15 h - 20:30 h → Noko Woi

21:30 h - 22:45 h → Senyor Oca

23:45 h - 01:00 h → Trezor

Remei de Ca la Fresca
CONCERTS I ACTIVITATS HARMONIA
18:15 h – 23:45 h - Escenari Harmonia
A l’Harmonia, tindrem formats rockers amb Remei de Ca la Fresca (psicodèlia poètica en català, Montseny), The Near Death Ensemble (exploració, improvisació, electrònica i dansa Butoh) i Robot Emilio (garatge 100% barceloní).

 

18:15 h - 19:15 h → Remei de Ca la Fresca

19:30 h - 20:30 h → BINGO ACV

20:30 h - 21:30 h → TNDE (The Near Death Ensemble)

22:45 h - 23:45 h → Robot Emilio 

 

 

 

Flamenco Metropolitan
CONCERTS INTERIOR FABRA
18:00 h - 23:45 h - Escenari Interior Fabra
Dissabte a l’interior de la Fabra i Coats obrirem amb una proposta 100% femenina de flamenc, creada al metro de Barcelona, Barcelona Metropolitan, apostant per grups novells locals. Després seguirem amb Joana Dark amb la seva proposta poètica i d’electrònica rapera. I per acabar tindrem un bloc d’experimentació sonora i col•lectiu de la ciutat: Zbabek (pintura i guitarra elèctrica), nara is neus (paisatgisme electrònic experimental) i Amas (ritual, experimentació, col•lectiu i dansa).

 

18:00 h - 19:00 h → Flamenco Metropolitan

20:00 h - 21:00 h → Joana Dark

21:45 h - 23:45 h → Zbabek + nara is neus + Amas

Som Noise
ESPAI SÒNIC
Un espai col·laboratiu de trobada per habitar, compartir, jugar, experimentar, trobar-se, aprendre, desconnectar i reconnectar. Podreu trobar les següents propostes i activitats:

 

16:00 h - 18:00 h → Taller de Tinta Sònica

16:00 h - 18:00 h  Taller d'Intervenció d'un pòster musical

16:00 h - 21:30 h → Racó DesCONNECTA

18:00 h - 18:45 h → Un Big Bang en miniatura, de Neus Masdeu 

20:30 h - 21:30 h → Som Noise (performance)

Discofòrum
ESPAI JOE FORGA
El Discofòrum és una audició col·lectiva i comentada en la qual cada persona proposa una peça musical per escoltar i intercanviar impressions. No hi ha límit d'edat ni necessitat d'experiència.

 

18:00 h - 20:00 h → Discofòrum

Fira del Disc
ESPAI FIRA
Un any més gaudirem de la Fira Discogràfica al festival Acció Cultura Viva amb la participació de segells discogràfics independents de tot el país i amb representació de tots els estils i gèneres. No us ho podeu perdre!

 

18:00 h - 20:00 h → Fira del Disc

 

Dj Trapella
CONCERTS ESCENARI HARMONIA
12:00 h - 16:00 h - Escenari Interior Fabra
Diumenge tindrem en mode "concert vermut" a Eva Fernández (un prodigi se sensibilitat entre la cançó i el jazz) i Las Opinólogas (fusió espectacular de flamenc, rap i el que vulguin). Tancant la jornada dj Trapella ens amenitzarà el dinar per acabar el festival ACV en comunitat i ballant-ho tot.

 

12:00 h - 13:00 h → Eva Fernández

13:30 h - 14:30 h → Las Opinólogas

14:30 h - 16:00 h → Dj Trapella

L’edició d’enguany, que es durà terme el 23 de setembre a Nau Bostik i el 24 i 25 de setembre al recinte Fabra i Coats, vetlla per les diversitats i la paritat de gènere, i compta amb propostes musicals transgressores, inclusives, sorprenents i experimentals.

Tenen un especial protagonisme grans icones del feminisme musical, artistes dissidents i bandes que exploren gèneres musicals que passen pel flamenc, l’electrònica, el rap, el rock, la música urbana, el trap, l’R&B, el reggae, el jazz i la cançó d’autor.

L’edició d’enguany, que es durà terme el 23 de setembre a Nau Bostik i el 24 i 25 de setembre al recinte Fabra i Coats, vetlla per les diversitats i la paritat de gènere, i compta amb propostes musicals transgressores, inclusives, sorprenents i experimentals.

Tenen un especial protagonisme grans icones del feminisme musical, artistes dissidents i bandes que exploren gèneres musicals que passen pel flamenc, l’electrònica, el rap, el rock, la música urbana, el trap, l’R&B, el reggae, el jazz i la cançó d’autor.

La sisena edició del festival Acció Cultura Viva (ACV), impulsat per l’Ajuntament de Barcelona en el marc de les festes de la Mercè i organitzat de manera col·lectiva, assembleària i oberta, es durà terme el 23 de setembre a Nau Bostik i el 24 i 25 de setembre al recinte Fabra i Coats

Com cada any, el cartell s’ha construït a partir d’una convocatòria oberta, que va rebre més de 500 propostes connectades amb la música. A partir de l’escolta de tots els projectes rebuts, la Comissió de Programació del festival va debatre i elaborar la programació definitiva. Un cop feta la tria dels i les artistes, la comissió va plantejar el disseny i la producció en relació amb la programació d’activitats, concerts, instal·lacions i la Fira Discogràfica, col·laborant amb la resta del plenari d’Acció Cultura Viva.

L’edició d’enguany vetlla per les diversitats i la paritat de gènere, i compta amb propostes musicals transgressores, inclusives, sorprenents i experimentals. Tenen un especial protagonisme grans icones del feminisme musical, artistes dissidents i bandes que exploren gèneres musicals que passen pel flamenc, l’electrònica, el rap, el rock, la música urbana, el trap, l’R&B, el reggae, el jazz i la cançó d’autor.

Programació de l’Acció Cultura Viva 

Aquest any Nau Bostik acollirà el divendres 23 de setembre els concerts de La Maga, Eli Almic i Koers. I la resta de la programació estarà repartida entre dissabte 24 i diumenge 25 al recinte Fabra i Coats, on es podrà gaudir de la música de miquel i Novel Quintet, Noko Woi, Senyor Oca, Trezor, Remei de Ca la Fresca, TNDE (The Near Death Ensemble), Robot Emilio, Flamenco Metropolitan, Joana Dark, Zbabek, Nara is Neus, Amas, Eva Fernández, Opinólogas, Som Noise i Dj Trapella.

A banda dels concerts que tindran lloc durant els tres dies de festival, el dissabte 24 hi haurà altres activitats a la Fabra i Coats: la Fira Discogràfica, amb la participació de segells independents; l'emissió de ràdio comunitària en directe, amb la participació de la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona; diversos tallers, performances i el Discofòrum, un espai per escoltar, compartir i parlar de música. Aquests tallers i performances, organitzats des de la Comissió d’Activitats d’Acció Cultura Viva, es duran a terme a l’Espai Sònic, un lloc multidisciplinari i col·laboratiu, per trobar-se, habitar, compartir, jugar, experimentar, aprendre, desconnectar i reconnectar.


Què és Acció Cultura Viva?

El festival ACV és un projecte comunitari que es concep d’acord amb els principis de l’Economia Social i Solidària, tant pel que fa a l’organització com pels proveïdors que s’hi impliquen. Forma part de Cultura Viva, un programa impulsat per l’Institut de Cultura de Barcelona, amb el suport del Comissionat d’Economia Cooperativa, Social i Solidària i Consum, i aquest any està organitzat pels col·lectius i espais següents: Alterevents, l’Ateneu L’Harmonia, Las Pibas Producen, Cultura en Vivo, El Triangle Contracultural, Nau Bostik, Dona Cançó, Fabra i Coats-Fàbrica de Creació, The Good Good, Llobregat Block Party, Pedra, Quesoni, Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya (XES), La Clara Comunicació i altres persones a títol individual. Les decisions es prenen en diverses comissions de treball obertes a qualsevol que hi tingui interès, i es posen en comú en el plenari participatiu de l’ACV.

 

ARTISTES
ALTRES EDICIONS
ACCIONS RELACIONADES
XARXES RELACIONADES
PROJECTES RELACIONATS