Exposició

BAR TOOL #1

David Ortiz Juan, Elida Høeg, Rosanna del Solar, Hugo Hemmi Curadoria: BAR project
29 juny, 2018 a 22 juliol, 2018

Fenòmens de l’absència

David Ortiz Juan, Elida Høeg, Rosanna del Solar, Hugo Hemmi
Comissariat per BAR project en el context de BAR TOOL #1

29 de juny – 22 de juliol
Inauguració: dijous 28 de juny, a les 19 h
Centre d’Art Contemporani de Barcelona - Fabra i Coats
Dijous 28 de juny, a les 18.30 h: presentació de l’expo amb els artistes

Fenòmens de l’absència revela quatre metodologies antropomorfes –des de l’arqueologia fins al periodisme, la curadoria o allò que és artístic– d’apropar-se a la freturosa realitat: la que constata la corporalitat del cos absent. A partir de fonts orals, visuals i dades sobre els ancestres, dels nostres propis veïns o de la societat en general, les obres i els dispositius posen en relleu una anàlisi tant física com cognitiva i organitzacional.

David Ortiz Juan treballa sobre la idea del fantasma com a figura social en relació amb la història d’Espanya i els desapareguts durant la Guerra Civil; Elida Høeg incideix en qüestions que tenen a veure amb la pèrdua de privilegis a l’espai públic de les ciutats, amb un especial enfocament en els sons i el soroll; Hugo Hemmi torna als seus orígens per entrevistar la seva àvia, una filla d’emigrats espanyols a França, i mirar de conèixer més d’una història gairebé sempre amagada i poc revelada; i Rosanna del Solar proposa un assaig sobre la importància de documentar històries, en aquest cas posant en relació el context soviètic amb el context peruà, buscant similituds i diferències en la construcció històrica de tots dos països en relació amb el pas de la dictadura a la democràcia.

Aquest assaig expositiu presenta els projectes que David Ortiz Juan, Elida Høeg, Rosanna del Solar i Hugo Hemmi han desenvolupat al llarg del programa de formació pràctica en arts visuals BAR TOOL #1. BAR TOOL és un programa de formació pràctica articulat al voltant de processos de recerca, producció i presentació. Aprofundint en maneres de pensament i acció interdisciplinàries, el programa s’adreça a participants de diferents camps del coneixement amb pràctiques relacionades o no relacionades amb allò que és artístic. Al llarg dels vuit mesos es fomenta un entorn d’hospitalitat, en el qual la circulació de coneixement succeeix a través de la conversa i l’acció, en la convergència generacional i epistemològica. BAR TOOL incideix en el coneixement pràctic que ha guiat fins ara la pràctica de BAR project. El programa se centra a generar un context d’intercanvi professional a través de «discussions pràctiques» i «tallers teòrics» amb tutors locals i internacionals i una llista de convidats, visites i trobades feta a la mida dels interessos dels participants.

BAR TOOL #1
Un programa de formació pràctica de nou mesos
Octubre del 2017 – juny del 2018
Concebut per BAR project
En col·laboració amb Fundació Antoni Tàpies i Fàbrica de Creació de Barcelona - Fabra i Coats
TOOLests (participants): David Ortiz Juan (ES), Elida Høeg (NO), Rosanna del Solar (PE), Hugo Hemmi (CH)
Mentorització de Veronica Valentini, Andrea Rodríguez Novoa i Juan Canela (curadors de BAR project), i tutories amb agents internacionals, entre els quals: Eva Rowson, Simon Asencio, Adriano Wilfert Jensen, Aimar Arriola, Osías Yanov, Ángel Calvo Ulloa, Emily Pethick, Susan Gibb, Núria Güell, Aimar Pérez Galí, Ericka Florez, Martín Legón, Daniel Steegmann Mangrané, Vivian Sky Rehberg, Philippe Pirotte, Jordi Ferreiro, etc.

PDF icon Full de Sala_Fenòmens de l'Absència.pdf

Info: www.barproject.net/bar-tool

Programació