- Part de

La declaració arc de Sant Martí

8 gener, 2023 - 20:00

The rainbow statement.jpg

Lúa Coderch. Fabra i Coats: Centre d'Art
La declaració arc de Sant Martí. Foto: Lúa Coderch

La declaració arc de Sant Martí és la materialització d’una expectativa, un càlcul fet per produir un efecte que, malgrat tot, continua essent improbable. Les "declaracions arc de Sant Martí" són trucs verbals que fan servir els mentalistes i els redactors d’horòscops, una tècnica que consisteix a dir una cosa i seguidament la cosa contrària, maximitzant la possibilitat de l’encert. Aquí aquesta tècnica fraudulenta que, malgrat tot, funciona, s’ha interpretat de manera literal. Tot s’ha disposat per provocar un petit arc de Sant Martí a l’interior de Fabra i Coats, cada dia durant uns minuts*, dispersant la llum solar directa que pot arribar a entrar per la finestra en un feix vermell, taronja, groc, verd, cian, blau i violeta. Però el resultat dependrà del fet que les circumstàncies alguna vegada siguin favorables. Per tant, durant la major part de l’exposició, aquesta peça romandrà inactiva, en la seva forma potencial.

* Cada dia de sol des del 13 de setembre al 8 de gener de 2023. L’horari varia al llarg de l’exposició. Més informació.

Amb la col·laboració de Pep Vidal i Eduard Millat Cortes, Pol Rayo Sánchez, Ariadna Tohà Dalmau, Clàudia Platel Fanés, Guillermo Recuero Hinojosa, José Luis Reyes Calderón i altres membres del Laboratori d’Òptica de la UAB.​

Agraïments: Latitudes (Max Andrew i Mariana Cánepa Luna)

ATENCIÓ: Aquesta no és una activitat programada en una data concreta. La peça està instal·lada a la Planta 2 de Fabra i Coats: Centre d'Art durant tot el temps de l'exposició.

  

Programació