Exposició
- Part de

Màquina desitjant, màquina de treball

20 setembre, 2018 a 13 gener, 2019

 

Inauguració: 19.9.2018, 19 h

​La primera part de COL·LAPSE es presenta en dues plantes del Centre d’Art Contemporani de Barcelona - Fabra i Coats: Màquina desitjant, màquina de treball revisa deu projectes rellevants de l’artista desenvolupats en els últims quinze anys. Aquesta mostra s’organitza al voltant de vitrines i pantalles de vídeo, a la manera de sarcòfags o reliquiaris, acompanyades de peces sonores i un programa d’extractes de performances en viu.

PLANTA 2 – PANORÀMICA DE PROJECTES

Els projectes de l’exposició comparteixen tres trets: la performance (a través d’escenaris que es desenvolupen en el temps, en què habitualment participen cossos humans i el mateix públic), l’apropiació (prenent i reformulant textos, formes i estils ja existents, sigui de fonts literàries, clàssiques o de la subcultura) i la crítica institucional (examinant i abordant les ideologies i el poder de les nostres institucions socials, culturals i polítiques).

PLANTA 3 – PROGRAMA D'ÀUDIO I PERFORMANCE

Aquest programa es compon d’una selecció de peces d’àudio i fragments de performances que, conjuntament amb els materials exposats, recorren gairebé quinze anys de trajectòria de Joan Morey. En la seva obra sempre han tingut molta importància l’extracció, la fragmentació i la readaptació de material.

El programa d’àudio es desenvolupa sense interrupció i comprèn gravacions de lectures que es van fer durant performances en viu, així com d’altres que van servir de bandes sonores d'exposicions anteriors. Mentre caminem per la sala aparentment buida, ens parlen unes veus incorpòries que potser tan sols s’estiguin dirigint a si mateixes: entonen, teoritzen, s’embarbussen o pronuncien uns discursos distorsionats.

Les performances que es presenten aquí s’han extret del seu context original, com si fossin estudis o escenes de projectes anteriors als quals s’ha donat una vida independent. Aquests fragments en viu comprenen exercicis rituals que segueixen les directrius de l’artista, tableaux vivants i al·locucions dramatitzades basades en textos propis o de dramaturgs com Samuel Beckett. Quan és possible, aquestes performances conserven els seus intèrprets originals; tot i així, resulta inevitable que es vegin reforçades o degradades en la seva repetició, i això s’afegeix a l’exploració del control que fa l’artista.

Visites guiades tots els dissabtes a les 18h i els diumenges a les 12.30h.

Visita guiada de Joan Morey l'1/12 a les 13h en motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida.

Relacionats: 
Programació