Activitat

Nova Primera Pedra amb els instituts

1 maig, 2020 - 10:00 a 30 setembre, 2020 - 10:00

Durant les darreres setmanes de maig hem reprès l’actual etapa de Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació, inaugurada el 15 de febrer del 2020, amb l’alumnat dels centres educatius Martí Pous i La Sagrera, itinerant entre el Canòdrom i el Centre d’Art, per continuar recercant al voltant de pedres i apropiacions i processos, en l’art i en l’educació, a partir de La Nova Pedra proposada en l’exposició de Jordi Mitjà.

En aquests dies que comencem a poder sortir de casa i trobar-nos, la proposta que reiniciem amb els dos instituts durà endavant una part a distància, amb les pantalles i dispositius digitals que hem emprat per aprendre i treballar de març ençà, i una trobada, ja a Fabra i Coats, al setembre entre ambdós centres per compartir el procés d’aquests mesos.

El procés torna a emprendre la marxa amb una trobada entre els i les professores i treballadores culturals implicades, que es posarà en comú a final de curs amb la intenció de mantenir rodada la col·laboració precedent i poder-la aterrar i assentar a inicis del curs 2020-21. Entre aquestes reunions digitals, el grup classe de segon d’ESO que recerca sobre fotografia farà tres sessions amb nosaltres per conèixer la proposta de l’alumnat que hi va estar implicat al febrer. També abordarà preguntes entorn de l’art contemporani i la instal·lació d’en Jordi Mitjà, així com el marc d’aprenentatge que comparteixen els estudiants en aquests dies i el seu procés de treball i creació en relació amb la proposta. El vincle amb els estudiants de l’Institut Martí Pous es farà a final de curs, compartint el que es publiqui virtualment amb l’alumnat d’aquest altre centre, i posteriorment posant en comú les indagacions i les imatges que s’hagin realitzat al llarg d’aquesta indagació.

Procés Nova Primera Pedra, de maig a setembre de 2020, amb l’IES La Sagrera i l’IES Martí Pous i l’acompanyament de Transductores, de L’Ordit, el programa de cultura, educació i territori de Fabra i Coats: Centre d’Art i Fàbrica de Creació.

Programació