Objectes (in)orgànics / Muntanyes i veus

Col·loqui vinculat al programa públic d'activitats 'Coses que fan coses'
dijous, 12 novembre, 2020
Activitats

Creuament 3. ​Activitat vinculada al cicle 'FER COSES', en el marc del programa públic d'activitats 'Coses que fan coses', comissariat per la Blanca Callén.
En col•laboració amb el programa de doctorat en Persona i Societat en el Món Contemporani (UAB)

Presentació de fragments del documental Tindaya Variations, d’Isaac Marrero, que investiga la controvèrsia sociomaterial entorn de la muntanya de Tindaya (lloc sagrat, recurs natural i espai monumental), en diàleg amb les anàlisis artístiques i mediambientals de Paula Bruna sobre el paper dels «objectes naturals» i la seva representació política en el marc de la crisi ecològica de l’Antropocè.

Isaac Marrero: antropòleg, és professor i investigador del Centre for Visual Anthropology de Goldsmiths-University of London. El seu treball explora etnogràficament els conflictes i les controvèrsies en què activismes i pràctiques estètiques diverses trenquen amb allò donat per obrir noves condicions de possibilitat i recrear l’agència política i epistèmica.

Paula Bruna: ambientòloga i artista, la seva recerca analitza el conflicte naturo-cultural entre el creixement econòmic i la finitud i limitació dels recursos naturals en un procés de col·lapse. A les seves instal·lacions representa i investiga aquestes qüestions mitjançant la poesia visual, i en els seus darrers projectes aborda el relat antropocènic des de posicions no humanes.