Objectes temporals/Postals i memòria

Col·loqui vinculat al programa públic d'activitats 'Coses que fan coses'
dijous, 29 octubre, 2020
Activitats

Creuament 2. ​Activitat vinculada al cicle 'FER COSES', en el marc del programa públic d'activitats 'Coses que fan coses', comissariat per la Blanca Callén.

Presentació del treball artístic d’Oriol Vilanova, el qual, a través de la recopilació de postals, organitza taxonomies d’allò digne de ser recordat i posat en circulació, en diàleg amb una anàlisi sociohistòrica del franquisme per part de la historiadora feminista María Rosón, a través dels objectes quotidians que apareixen en fotografies de l’època.

Oriol Vilanova: artista interessat en els mecanismes polítics de construcció de la història i la mirada. Ha abordat temes com l’èxit i el triomf, el museu com a espai expositiu en desús, les icones del passat i la reescriptura de la història a través d’obres sovint basades en la recollida, la documentació i l’arxivament d’imatges.

María Rosón: historiadora de l’art, és professora i investigadora postdoctoral a Visualidades críticas: ecologías culturales e investigaciones del común (UCM). Les seves línies de recerca se centren en la cultura visual i material, principalment del segle xx espanyol; en els estudis de gènere, i en la construcció de la història, la memòria cultural i l’imaginari visual.