Presentació i col·loqui "Ljubav" + fragments de "Kao malo vode na dlanu" a la Filmoteca de Catalunya

Seminari vinculat a l'exposició "Kao malo vode na dlanu"
divendres, 29 març, 2019

Activitats

Activitat vinculada al seminari Amor per a què? Canviar l'amor per canviar-ho tot?, de l'exposició Kao malo vode na dlanu (Com una mica d'aigua al palmell de la mà), un projecte sobre l'amor a Sèrbia, de Mireia Sallarès.

Quines ficcions cal construir per significar el vincle entre l’escena amorosa i la construcció dels grans relats col·lectius? Aquestes dues pel·lícules ens suggereixen algunes pistes quan afronten el repte de documentar la realitat a partir d’estratègies cinematogràfiques molt diferents.

Ljubav (1972) és un curtmetratge sense diàlegs i està considerat un dels millors documentals de la indústria cinematogràfica iugoslava. La destacada trajectòria del seu autor, Vlatko Gilić, ha estat reconeguda internacionalment amb diversos premis.

Kao malo vode na dlanu (2018) és un llargmetratge de diàleg constant, a mig camí entre l’assaig filosòfic i el literari, a través del qual l’artista visual Mireia Sallarès relata en format d’interrogatori policial la seva investigació sobre l’amor a Sèrbia al llarg de quatre anys.

Lloc: Filmoteca de Catalunya.

Agraïments vídeo: Agustín Ortiz Herrera.