Activitat

SEQÜÈNCIA 2 - Programa

3 novembre, 2023 a 4 novembre, 2023

SEQÜÈNCIA 2 ATRAVIESAME © Andrea Ganuza 1920x1080

SEQÜÈNCIA 2 ATRAVIESAME © Andrea Ganuza
SEQÜÈNCIA 2 ATRAVIESAME © Andrea Ganuza

ATRAVIESAME © Andrea Ganuza

ATRAVIESAME © Andrea Ganuza
ATRAVIESAME © Andrea Ganuza

ATRAVIESAME © Andrea Ganuza

ATRAVIESAME © Andrea Ganuza
ATRAVIESAME © Andrea Ganuza

ATRAVIESAME © Andrea Ganuza

ATRAVIESAME © Andrea Ganuza
ATRAVIESAME © Andrea Ganuza

ATRAVIESAME © Andrea Ganuza

ATRAVIESAME © Andrea Ganuza
ATRAVIESAME © Andrea Ganuza

ATRAVIESAME © Andrea Ganuza

ATRAVIESAME © Andrea Ganuza
ATRAVIESAME © Andrea Ganuza

ATRAVIESAME © Andrea Ganuza

ATRAVIESAME © Andrea Ganuza
ATRAVIESAME © Andrea Ganuza

«On hi ha el perill, creix també el que salva.»

Friedrich Hölderlin​

 

«No importa què es llança: el que és important és el llançament.»

Doctor en Alaska

 

SEQÜÈNCIA #2 és el segon cicle d’activitats al voltant d’allò performatiu, comissariat per Fernando Gandasegui i Marc Vives a Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona.

A través de conferències, pel·lícules i performances, SEQÜÈNCIA #2 continua aprofundint en el vincle performatiu entre cossos i imatges. En aquesta edició, a partir de treballs amb performativitats que problematitzen, amplifiquen i disparen el lligam amb allò immediat, amb allò que passa mentre està passant; d’artistes que intensifiquen els nexes amb allò que hi ha al voltant, amb allò que passa en els cossos quan comparteixen la vivesa incerta del present.

Les dues jornades, en pla seqüència, es plantegen com un elogi a la contingència de la praxi performativa, és a dir, al desig irremeiable d’apostar-ho tot al compromís amb allò que s’està fent, tot i que encara no se sàpiga per què, malgrat desconèixer encara cap a on, assumint el risc, plaent i dolorós, d’incloure-hi altres i entendre d’aquesta manera la «pràctica situada».

SEQÜÈNCIA #2 reuneix artistes de diverses disciplines, generacions i geografies les propostes dels quals incorporen l’agència i la responsabilitat del perill, treballs que invoquen el diablet amb qui jugar-se-la perquè tot pugui o no succeir. Les propostes negocien porus a porus amb allò quotidià, posen en moviment les imatges de l’entorn, s’aturen en la potència hàptica de les idees, provoquen l’estranyament de veus i presències, o ballen els problemes afirmant la possibilitat d’altres maneres sensibles que ens llancin, potser, a la trobada amb allò immediat.

SEQÜÈNCIA #2 es comparteix com un exercici provisori i experimental que aspira a desaparèixer, o almenys a convertir-se en marges. Comissariar a dos és estirar de cada costat, provocar un buidament tot habilitant un espai possible per als abismes i un silenci des d’on entreveure el flux de propostes i públics.

Les imatges de SEQÜÈNCIA #2 són del llibre Atraviésame d’Andrea Ganuza, en què l’autora relata la seva experiència a la ciutat de Medellín de solapar la vida sobre la mateixa vida i apareixent per qualsevol cantonada.​

Divendres 3 de novembre del 2023

19 h. Paula Caspão - BOQUES PLENES fabulacions de cine inconcluses. Conferència 

20 h. Maddi Barber - Gorria. Pel·lícula 

21 h. txe roimeser - tenir un pla b que és b perquè existeixi un pla a. Performance​​

Dissabte 4 de novembre del 2023

18.30 h. Juan Domínguez amb María Jerez - Els Barrocs. Una pel·lícula de començament de segle. Pel·lícula

20 h. Diego Agulló - Ballar el problema. Conferència  ​

21 h. Stina Fors - Una boca plena de llengües. Performance

 

Amb el suport del Museo Centro de Arte Dos de Mayo.

Amb la complicitat de c h o r o (FOC).

Biografies dels comissaris

Marc Vives Muñoz (Barcelona, 1978) és artista, investigador, docent i productor. Es mou entre les arts visuals i les arts en viu, avesat a la performance i el treball espacial. Utilitza estratègies d’aprenentatge col·lectives col·laborant amb altres artistes i formant grups de recerca com Si CentroCentro fuera FueraFuera, lxsquecorrenporahí a Massana o MOURE PARETS a EINA. També des de la gestió i l’acompanyament de processos artístics conduint el programa de residències de L’Estruch (Sabadell), i engegant projectes com YProductions, Hamaca, Por La Vena o, actualment, GRAF.cat, i formant part de l’equip comissarial a La Capella.

En l’apartat artístic, ha exposat el seu treball a Rogaland Kunstsenter (Stavanger, 2016), Redcat (Los Angeles, 2016), etHALL (Barcelona, 2018) i MACBA (Barcelona, 2021), i ha fet performances a CCEMx (Ciutat de Mèxic, 2020), Festival Grec (Barcelona, 2020), La Casa Encendida (Madrid, 2021), Performa (Santiago de Compostel·la, 2023), Rodeo MUSAC (Lleó, 2023) i Collegium (Arévalo, 2023). Entre el 2002 i el 2012 va formar part del duo artístic Bestué-Vives. 

Fernando Gandasegui és artista, comissari i investigador en arts performatives. Actualment, és el comissari dels festivals Domingo, a La Casa Encendida, i Seqüència, a Fabra i Coats, i codirigeix la plataforma web Teatron.

El seu treball artístic s’ha presentat en diverses institucions nacionals i internacionals, i forma part de la col·lecció del CA2M i de l’Archivo de Creadores de Matadero. Va formar part del col·lectiu PLAYdramaturgia, i ha estat artista resident a Graner, La Caldera i Malavoadora, entre altres centres. Va ser coordinador de Teatro Pradillo, a Madrid, i va formar-ne part de la direcció artística. Ha comissariat cicles per al Festival Punto de Vista, ha codirigit La Plaza en Verano de Matadero i ha codissenyat programes de residències i investigació al Centro Cultural de España de La Paz. Ha dirigit la comunicació de diversos festivals i ha publicat en diversos mitjans, catàlegs i programes de mà, i continua escrivint al seu bloc.

 

Programació