Activitat
- Part de

Visita al Camp de Tir de la Vall d'Hebron amb Carolina B. Garcia- Estévez (ETSAB | UPC)

4 octubre, 2023 - 17:30

Camp Olímpic de Tir amb Arc | © David Mesa, maig 2023

Camp Olímpic de Tir amb Arc | © David Mesa, maig 2023
Camp Olímpic de Tir amb Arc | © David Mesa, maig 2023

Els límits de lo contemporani: enfront de les ruïnes de Tir amb Arc

Quan, l’any 2008, el primer pavelló de les instal·lacions olímpiques va ser desmuntat amb motiu de la construcció d’una nova línia de metro, els límits de lo contemporani es manifestaven en una altra obra de Miralles/Pinós: apilats els seus murs els uns sobre els altres, talment com les columnes de basalt de la Cripta Güell de Gaudí, l’espectador actual només roman enfront de la tremolor d’un temps que sempre resulta perifèric a la creació. 

 

Biografia

Carolina B. García-Estévez és doctora arquitecta, professora Serra Húnter d’Història de l’Art i l’Arquitectura (ETSAB-UPC) i sotsdirectora de Publicacions i Arxiu ETSAB – Càtedra Gaudí. Ha estat professora convidada de la Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg, la University of Illinois Urbana-Champaign i el Kunsthistorisches Institut in Florenz, i ha participat en els principals fòrums internacionals especialitzats en la història de l’arquitectura, com l’Accademia Nazionale di San Luca, la Casa da Arquitectura de Porto, la Society of Architectural Historians i el Museo Nacional del Prado.

Investigadora d’exposicions per al Musée d’Orsay (2022), el Museu Picasso (2020) o el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (2008), és autora i editora de nombroses monografies centrades tant en l’arquitectura espanyola de la modernitat com en les correspondències entre arquitectura, art i literatura per definir un nou origen de les avantguardes europees, amb una especial dedicació al poeta Rainer Maria Rilke. Entre els seus títols, destaquen Rafael Moneo. Una manera de enseñar arquitectura. Lecciones desde Barcelona, 1971-1976; Enric Miralles, Archigraphias, 1983-2000; i la recent Las ciudades de Rilke.

Pàgina web: Carolina B. García-Estévez
Xarxes socials: Twitter @carolina_bge; Instagram @carolina_bge

 

Una activitat vinculada a l’exposició Ciutat de sorra de David Bestué

Inscripció prèvia a activitats-centredart@bcn.cat

Programació