La festa, també de nit

Aquesta Festa de la Ciència també serà nocturna. La jornada de dissabte s’allargarà del vespre fins a les 23 hores amb un conjunt d’activitats orientades a públic adult i jove de més de 16 anys. A l’escenari Dolors Aleu, ubicat a la plaça Comercial, s’hi sumarà al vespre de dissabte l’escenari Born, a l’interior del recinte de l’antic mercat, que complementarà l’oferta d’espectacles i d’activitats programades en la resta d’espais.

D’entre els espectacles que s’han programat, en destaca AI music from a future world, un xou de música electrònica protagonitzat per dues DJs que transcendeixen els límits de la creativitat gràcies a la intervenció de la intel·ligència artificial, i que convida a reflexionar sobre la relació de la humanitat amb aquesta tecnologia.

També podràs viure una trepidant Slam de ciència, a càrrec de persones expertes en la seva especialitat que hauran d’aconseguir divulgar qüestions de ciència en tan sols cinc minuts. Una bateria de coneixements conduïda pel presentador Johnny Alemán en la qual hauràs de votar la presentació que creguis més convincent. 

Tot paisatge és una mentida combinarà creació artística i producció cultural digital amb sons enregistrats al Delta del Llobregat que formen part del projecte de ciència ciutadana Mapa Sonor. Un còctel escènic que et farà reflexionar sobre qüestions etnogràfiques.

I si el que vols és experimentar, practicar i compartir coneixement, no et perdis els jocs i tallers de la nit, com ara La màquina Enigma i la importància de la criptografia durant la Segona Guerra Mundial, o Una mirada LGTBI+ al mar, on participaràs en una sessió de cocreació de temàtica marina des de l’òptica de la diversitat sexual.

Descobreix més activitats nocturnes de la festa filtrant per la franja horària de 19 a 23 hores en el programa.