La destinació Barcelona referma l’aposta pel turisme sostenible

Durant el mes de juny prop d’una desena d’actes convidaran a reflexionar sobre el turisme responsable per impulsar-lo seguint els principis de la sostenibilitat mediambiental, econòmica i sociocultural a la ciutat i la província de Barcelona. L’agenda “+ sostenibilitat turística. Juny 2022” és una acció de l’Ajuntament de Barcelona, Turisme de Barcelona i la Diputació de Barcelona adreçada tant al sector professional com al públic final en general.

30/05/2022 14:28 h

Ajuntament de Barcelona

Entre les accions de “+ sostenibilitat turística. Juny 2022” destaquen la segona Convenció de Turisme Sostenible del Mediterrani 2022, que els dies 8 i 9 de juny reunirà seixanta ponents internacionals de la Comunitat MED de Turisme Sostenible per debatre en taules rodones, sessions tècniques i esdeveniments paral·lels, i l’acte de lliurament de la Certificació Biosphere Sustainable Lifestyle a més de vuit-centes empreses turístiques de la destinació Barcelona, previst el 28 de juny.

La resta d’activitats són les següents:

    • Business With Social Value: un esdeveniment anual que facilita el coneixement dels productes i serveis dels centres especials de treball i empreses d’inserció no lucratius a les institucions, organismes i empreses mercantils. El 3 de juny.
    • Premis Barcelona Sustainable Tourism, que reconeixen l’esforç i la dedicació de les empreses en l’àmbit de la sostenibilitat ambiental, social, econòmica, cultural i de l’accessibilitat. El 3 de juny, en el marc de Business With Social Value.
    • Dia Mundial del Medi Ambient, el 5 de juny. Per commemorar-lo, s’instal·larà a les oficines d’informació turística de la plaça de Catalunya una peça d’art feta amb material de rebuig en col·laboració amb Drap Art.
    • Focus Cercle. Turisme rural i sostenibilitat: jornada monogràfica adreçada a membres del Cercle de Turisme de la Diputació de Barcelona sobre turisme rural i sostenibilitat. El 7 de juny.
    • BlogEscapades Barcelona: s’ofereixen, en col·laboració amb l’Associació Barcelona Travel Bloggers, diversos blogtrips simultanis a les comarques de Barcelona per donar a conèixer al públic final l’oferta turística més sostenible de la província. Del 10 al 12 de juny.
    • Festa “Mou-te pel clima”: el parc de la Barceloneta serà un espai on jugar, aprendre, reflexionar i sumar esforços per fer front al canvi climàtic. L’11 de juny, d’11.00 a 20.00 hores.
    • Formació MICE sostenible: jornada de formació, presencial i en streaming, del Barcelona Convention Bureau sobre esdeveniments sostenibles. El 21 de juny.