Llum verda a dos instal·lacions sanitàries a Gràcia

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat dos plans urbanístics per a la posada en marxa del centre de protonteràpia al Parc Sanitari Pere Virgili i l’ampliació del CAP Larrard, que milloren els serveis i l’atenció sanitària dels veïns i veïnes de Gràcia.

23/02/2024 14:01 h

Ajuntament de Barcelona

Parc Sanitari Pere Virgili

S’ha aprovat per unanimitat el Pla especial d’ordenació del Parc Sanitari Pere Virgili, on hi havia l’antic Hospital Militar de Barcelona. El pla se centra en la reordenació dels sòls corresponents a l’Edifici Ponent-1 i el seu entorn immediat i preveu una reserva de 12.500 metres quadrats per a espais d’usos hospitalaris i atenció sanitària.

El Servei Català de la Salut té la intenció d’ubicar-hi el Centre de Protonteràpia de Catalunya, un centre independent que donarà servei a tota la xarxa d’hospitals integrats en el sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT). S’ubicarà a la planta soterrani, la planta baixa i la primera planta de l’Edifici Ponent-1. A les plantes 2, 3 i 4 s’hi traslladaran els serveis dels EAIA, l’Hospital de Dia, l’Hospitalització a Domicili, el Programa d’atenció domiciliària i equips de suport i també s’hi ubicarà una àrea de recerca i innovació.

Els dos aparells de protonteràpia són claus en l’àmbit de l’oncologia radioteràpica, i s’usaran en el tractament amb radiació ionitzant, que s’usa prioritàriament en el tractament en càncer infantil i adolescent.

Ampliació del CAP Larrard

El Pla especial urbanístic i de millora urbana per a la regulació del CAP Larrard, situat en el número 79 de la travessera de Dalt, també s’ha aprovat per unanimitat. Dona resposta a la manca d’espai arran de l’ampliació de la cartera de serveis del centre i la incorporació del CUAP Gràcia a la primera planta de l’edifici.

La superfície del CAP s’ampliarà en 370 metres quadrats, amb una nova planta en què hi haurà dues noves consultes de medicina i dues d’infermeria, així com un nou box polivalent, una nova sala de grups per a les tasques d’educació sanitària, sis nous despatxos de l’àrea administrativa, tres sales de treball i una sala polivalent. En total, el CAP passarà a tenir gairebé 3.000 metres quadrats de superfície útil.

Etiquetes associades a la notícia