Un pacte de ciutat per defensar els drets humans

Enguany la Declaració internacional dels drets humans celebra el 75è aniversari. Aprofitant aquest esdeveniment, la ciutat de Barcelona ha iniciat el procés per construir un gran pacte de ciutat pels drets humans amb un acte en què han participat una seixantena d’entitats i una vintena de consolats.

28/11/2023 13:44 h

Ajuntament de Barcelona

El BCN×DH, Pacte de ciutat pels drets humans, vol assolir nous acords entre tots els sectors de Barcelona i fer front als grans reptes de la ciutat, amb una atenció especial en la justícia social i la garantia democràtica. Per això el pacte desplegarà accions concretes en diversos àmbits, com ara l’accés a la justícia i la seguretat jurídica, el treball digne, l’exclusió econòmica i financera, l’exclusió digital o l’accessibilitat, entre altres.

Es preveu que el Pacte de ciutat pels drets humans es desenvolupi durant l’any 2024 i s’aprovi el darrer trimestre, amb la inclusió dels nous drets emergents i de tots els estàndards d’igualtat per poder desplegar-lo durant el 2025.

Una ciutat compromesa amb els drets humans

La ciutat ha estat sempre lligada a la defensa dels drets humans, com ho demostren la creació de la Regidoria de Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona l’any 1985, o iniciatives vigents com l’Agenda 2030, el Pla director de cooperació per a la justícia global, el programa “Barcelona, ciutat de drets”, l’Oficina per la No Discriminació i la mesura de Govern “Per una Barcelona antirracista”.

Etiquetes associades a la notícia