Un laboratori d’aliments per impulsar la part nord del 22@

Acord amb Mercabarna per posar en marxa un laboratori d’aliments a l’antiga fàbrica La Escocesa, per convertir-la en un pol d’activitat i un ‘hub’ d’innovació gastronòmica.

24/03/2023 13:27 h

Ajuntament de Barcelona

El laboratori, que s’ubicarà als 2.000 metres quadrats de la nau Shield, utilitzarà les eines tecnològiques d’última generació i impulsarà projectes del sector de la tecnologia alimentària a Barcelona, amb la intenció d’atraure-hi inversions i talent especialitzat. El projecte vol convertir aquest laboratori en un centre de referència internacional en emprenedoria creativa del sector agroalimentari i un centre per al desenvolupament d’una indústria alimentària sostenible i saludable.

Barcelona és la sisena capital del món en indústries del sector de la tecnologia alimentària, segons el rànquing del Global Startup Ecosystem Index 2021, amb una puntuació de 8,55. La ciutat disposa d’un full de ruta d’economia sostenible, amb un eix vinculat a l’alimentació, que vol impulsar models de negoci innovadors que fomentin un consum local i responsable i aposta per la salut i els hàbits alimentaris sostenibles.

A Catalunya es concentren 185 projectes del sector de la tecnologia alimentària, segons el directori d’Acció. El nou espai vol accelerar l’aparició de noves empreses emergents.

Etiquetes associades a la notícia